Το σταυρόλεξο του μη ανασχηματισμού!

Το σταυρόλεξο του μη ανασχηματισμού!, Σπύρος Γκουτζάνης

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάγωσε τα σενάρια για ανασχηματισμό, αφήνοντας να διαρρεύσει η πληροφορία ότι θα τον κάνει με τον καινούργιο χρόνο. Πίσω από την αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, που μεταθέτει την «δυναμική επανεκκίνηση της κυβέρνησής του με έναν δομικό ανασχηματισμό», (όπως μετέδιδαν μέχρι πρότινος οι κυβερνητικές πηγές), βρίσκεται το δύσκολο σταυρόλεξο των μετακινήσεων.

Δύσκολα θα αλλάξει τον Νίκο Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει γίνει το βασικό του πρόβλημα. Ο Νίκος Δένδιας έχει γίνει ο υπουργός του με την μεγαλύτερη αποδοχή. Όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε ότι δεν του αρέσει να έχει “νούμερο 2”. Αυτό, πάντως, λένε κάποιες “γαλάζιες” κακές γλώσσες αφορά και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Επικρατείας, όμως, του είναι απαραίτητος, επειδή του λύνει και πολλά νομικά θέματα, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει γνώση. Από την άλλη, όμως, τείνει να αναγορευθεί εκείνος σε “νούμερο 2” του Μεγάρου Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο ανιψιός να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του, παρότι οι δυο τους είχαν αρχίσει καλά τη συνύπαρξή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαγκωνισμοί των “παρακοιμώμενων” του “βασιλέως”, άλλωστε, είναι κανόνας κι όχι εξαίρεση.

Η συνεχεια του αρθρου εδω