ΣΥΡΙΖΑ: Διχαστικός ο πρωθυπουργός, δίνει εξευτελιστικά δωράκια

*(Και κάποιος άλλος εριχνε κούκλες από τον ουρανο,που ηταν ομως… βομβες!)

ΣΥΡΙΖΑ: Διχαστικός ο πρωθυπουργός, δίνει εξευτελιστικά δωράκια

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την προεκλογική «κάρτα»-φιλοδώρημα με την οποία επιχειρεί να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα προπληρωμένη κάρτα για άτομα 18 ετών – 25 ετών καλώντας τους να «τσιμπήσουν» την ευκαιρία και να «τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο» για να διασκεδάσουν προστατευμένοι αλλά και να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

O ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα».

«Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας» προσθέτει το κόμμα σε μία πολύ σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης που πλήττουν τους νέους. 

«Στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα»

Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου τονίζει πως «εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%». 

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από τα εξευτελιστικά δωράκια, τα προνόμια τις «κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη» αλλά και τον ίδιο να σταματήσει να «διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους» και «στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες»

Σε αυτό το σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αντί για 70% των πολιτών, όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού στο τέλος Ιουνίου, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Φτήνιες» Μητσοτάκη, αλλά η νεολαία δεν «τσιμπάει»

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης υπογραμμίζει πως «η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι  150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει, πρώτα και κύρια τους ίδιους τους νέους. Επίσης, τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι άνεργοι, ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες με αναπηρία, τους χαμηλοσυνταξιούχους των 300 ευρώ, όλους εκείνους που χάνουν το σπίτι ή το κατάστημά τους από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας».

«Πόσο απελπιστικές να είναι οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο χώρο της νεολαίας, ώστε ο πρωθυπουργός να επιχειρεί την «εξαγορά» της με πρόσχημα τον εμβολιασμό;» αναρωτιέται ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Πολύ φτηνό το κόλπο σας κ. Μητσοτάκη» σημειώνει για να επισημάνει ότι μόλις πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση πέρασε τον αντεργατικό νόμο νομοθετώντας «την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Ψηφίσατε τη δυνατότητα των εργοδοτών της να πληρώνει τις υπερωρίες των νέων με ρεπό».

Ο βουλευτής προσθέτει ακόμη το εξής: «Ετοιμάζεστε να τους εξαιρέσετε από τη δημόσια επικουρική ασφάλιση και οι ασφαλιστικές εισφορές τους να παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο. Η κυβέρνησή σας τους στοίβαζε σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τους λοιδορούσε για τη… διάδοση του ιού στους ηλικιωμένους και τους ξυλοκοπούσε στις πλατείες και στις διεκδικήσεις της.

«Αποδείξτε ότι ενδιαφέρεστε στ’ αλήθεια για τη νεολαία»

»Το υπουργείο Παιδείας σας φιλοδώρησε τους νέους με δύο χρόνια κλειστά πανεπιστήμια και διαρκή λουκέτα σε σχολεία, ενώ ετοιμάζεται να προικίσει τις σπουδές τους με… ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία. Ενδιαφέρεστε στ’ αλήθεια για τη νεολαία κύριε Μητσοτάκη;  Απόδειξη!

  • Να δώσετε σε όλους τους νέους πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα! 
  • Να πάρετε σήμερα πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα αφήσει τουλάχιστον 25.000 «μαθητές της πανδημίας» εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεσμευτείτε ότι 77.415 υποψήφιοι θα μπούν στα ΑΕΙ, όσες και οι θέσεις που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται!
  • Να κάνετε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια των παιδιών που έχασαν τον ένα ή τους δύο γονείς τους την περίοδο της πανδημίας!
  • Να επαναφέρετε τη δυνατότητα των νέων εργαζόμενων των Εσπερινών Σχολείων να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια!
  • *(Δικό μας το σχόλιο)

πηγη