Αθηνά Λινού: Ποιο εμβόλιο έχει μεγαλύτερη κάλυψη στη μετάλλαξη Δέλτα

Αθηνά Λινού: Ποιο εμβόλιο έχει μεγαλύτερη κάλυψη στη μετάλλαξη Δέλτα

Ως κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού η Αθηνά Λινού. Τι είπε για τα ποσοστά κάλυψης των εμβολίων. Ποιο παρέχει τη μεγαλύτερη προστασία.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι είναι ανησυχητική και βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτή τη φορά έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το εμβόλιο.

Η κυρία Λινού, τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με συνέπεια και πάνω από όλα να εμβολιαστούμε.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη που παρέχουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι το AstraZeneca προσφέρει σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις κάλυψη άνω του 65%, ενώ πάνω από 80% είναι η κάλυψη για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, Pfizer και Moderna.

Επίσης μεγάλη κάλυψη προσφέρει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, περίπου το 15% θα νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα, από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όμως φαίνεται να στέλνει με μεγαλύτερη συχνότητα τους ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία.

Η κυρία Λινού χτύπησε «καμπανάκι» για τον προσεχή Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποια μέτρα για τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά και μεταξύ άλλων, η κυρία Λινού είπε ότι η απόφαση για να βγάλουμε τις μάσκες είναι σωστή, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να την ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον.https://player.glomex.com/integration/1.546.1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-ccf0av5d6jgh-sf&playlistIndex=0&origin=glomex-player&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Feidiseis%2Fygeia%2F99115%2Fathina-linoy-poio-emvolio-exei-megalyteri-kalypsi-sti-metallaksi-delta

πηγη