Παλιά το λέγανε “πολιτική επιρροή” στην Δικαιοσύνη κύριε Μητσοτάκη

Παλιά το λέγανε "πολιτική επιρροή" στην Δικαιοσύνη κύριε Μητσοτάκη

«Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη» ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του σε forum που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφερόμενος στην απεργία που προκήρυξαν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ την ημέρα των εξετάσεων των μαθητών των πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Εντάξει! Το έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μία “αλλεργία” με τον συνδικαλισμό και γενικότερα με την λέξη “απεργία”! Αλλά από που και ως που να προκαταλαμβάνει την ελληνική Δικαιοσύνη;

Λες και δεν ξέρουμε ότι στο τέλος θα κηρυχθεί παράνομη, όπως εξάλλου και οι περισσότερες απεργίες; Προς τι αυτή η πρεμούρα; Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήλεψε ξαφνικά την δόξα του Ερντογάν, που “καθαρογράφει” τις δικαστικές αποφάσεις στην χώρα του. Σαν καλός φιλελεύθερος που είναι, σίγουρα γνωρίζει πως σε μία δυτική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε μαθήματα κοινωνικού αυτοματισμού, στα οποία να παραδεχτούμε πως πάντοτε παίρνει άριστα, μιλώντας για «ξεπερασμένες συνδικαλιστικές αντιλήψεις» που ταλαιπωρούν τους μαθητές. Το αν αυτές οι «ξεπερασμένες συνδικαλιστικές αντιλήψεις» πρέπει να κηρυχθούν και παράνομες, προφανώς δεν θα το κρίνει ο ίδιος.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως την είδε ξαφνικά Όρμπαν και επιδιώκει να ελέγξει τους “αρμούς της εξουσίας” (τι θυμηθήκαμε τώρα)! Σαν πολύ δεν “πατάει γκάζι” η κυβέρνηση τώρα τελευταία; Αλλά ας είναι καλά οι δημοσκοπήσεις! Ο “μεταρρυθμιστικός” οίστρος της προχωρά κανονικά και μετά το εργασιακό νομοσχέδιο, ετοιμάζεται να “διαπρέψει” και στο ασφαλιστικό.

Η συνεχεια του αρθρου εδω