Ακόμη δεν πρόλαβαν να»κατέβουν»οι μάσκες και:Μόσιαλος- 4ο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα από τη μετάλλαξη Δέλτα – Ποιους θα πλήξει (θα συνεννοηθούν κάποτε οι ειδικοί;Λέμε!)

Μόσιαλος: 4ο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα από τη μετάλλαξη Δέλτα - Ποιους θα πλήξει

Είναι βέβαιο πως η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει στη χώρα μας, σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Τον κώδωνα του κινδύνου για έλευση 4ου κύματος κορονοϊού στην Ελλάδα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, έκρουσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) εξήγησε πως είναι βέβαιο πως η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει στη χώρα μας.

«Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων: ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων», τόνισε.

Προσέθεσε πως το 4ο αυτό κύμα της COVID-19 θα πλήξει συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι δύο δόσεις.

Υπογράμμισε, δε, πως ίσως θα πρέπει να επισπευσθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, προκειμένου να προστατευτούν και συνέχισε λέγοντας πως τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους θα είναι μικρά.

Επεσήμανε, επιπλέον, πως τώρα στόχος στην Ελλάδα είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτήν τη στιγμή περίπου το 40% των πολιτών 60-70 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί. Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει πού είναι τα προβλήματα (σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές), ούτως ώστε, με ειδικές παρεμβάσεις, να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανάρτησή του με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για όσους έχασαν την ζωή τους από την πανδημία στις ΗΠΑ, τα οποία καταδεικνύουν πως πάνω από το 90% των νεκρών ήταν μη εμβολιασμένοι, είπε πως σε αυτά φαίνεται η ελάχιστη επίπτωση των εμβολιασμών και πως αυτούς τους πίνακες θα έπρεπε να δημοσιεύει καθημερινά ο Ενικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Ελλάδα.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως είναι πολύ καλό να γίνει η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

«Πρόκειται για ανάκληση δικαιωμάτων για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, απάντησε πως, πλέον, το ποσοστό των εμβολιασμένων στον υγειονομικό τομέα παρουσιάζει αυξητική τάση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκτιμήσει αυτά τα ποσοστά τον Σεπτέμβριο και να πάρει τότε την απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών.

«Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάθε Έλληνα πολίτη», κατέληξε.

πηγη