Συζητούν τα τετριμμένα, αλλά μένουν τα τετελεσμένα…

Συζητούν τα τετριμμένα, αλλά μένουν τα τετελεσμένα..., Κώστας Βενιζέλος

Το Κυπριακό “μεταφέρεται” σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει, ως γνωστό, χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Το ραντεβού με τον τελευταίο προέκυψε την υστάτη. Έθεσε επιμόνως αίτημα προς τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς έγινε γνωστή η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Προφανώς ο κ. Γκουτέρες θα ακούσει, για μια ακόμη φορά, τις εκατέρωθεν απόψεις, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω, κατέγραψε η απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία βρισκόταν στην Κύπρο την περασμένη Τρίτη. Αυτό που συνηθίζεται μετά από τέτοιες επαφές, κυρίως του Γενικού Γραμματέα, είναι να γίνονται γενικές αναφορές για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό. Εκτός κι εάν υπάρξει, ως εκ θαύματος, ανατροπή των δεδομένων. Κάτι, που δεν αναμένεται να γίνει.

Επικίνδυνα δεδομένα

Η κινητικότητα, κυρίως μια εν εξελίξει διαδικασία, μπορεί να λειτουργήσει μερικές φορές αποτρεπτικά σε κινήσεις επιβολής. Σήμερα, ωστόσο, βρισκόμαστε ενώπιον κάποιων δεδομένων, που δεν μπορούν να μην ληφθούν υπόψη:

Η συνεχεια του αρθρου εδω

πηγη