Σαν πολλές “δέλτα” μαζευτήκανε στην Κρήτη – Έκτακτη σύσκεψη

Σαν πολλές "δέλτα" μαζευτήκανε στην Κρήτη – Έκτακτη σύσκεψη, Όλγα Μαύρου

Η ινδική μετάλλαξη ή “Δέλτα” έχει πάνω από 25 κρούσματα στην Ελλάδα. Μέχρι πριν από μια εβδομάδα είχαν διαπιστωθεί 10 αλλά τώρα παρατηρείται εξάπλωση στην Κρήτη και καλείται εκτάκτως σύσκεψη πολλών παραγόντων, ίσως και με προοπτική λήψης τοπικών μέτρων, κάτι δύσκολο λόγω τουρισμού. Κρούσματα της “Δέλτα” έχουν εντοπισθεί πάντως και στην Αθήνα και στον Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία ήρε το μέτρο της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος «επειδή όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις καλύπτονται», όμως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ο πανευρωπαϊκός ΕΟΔΥ τρόπον τινά), χθες ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να αρθούν τα προληπτικά μέτρα, επειδή μέχρι τον Αύγουστο η ινδική μετάλλαξη θα έχει κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη «και υπάρχει φόβος τα νοσοκομεία να βρεθούν στην κατάσταση του περασμένου Νοέμβρη, καθώς θα σημειώνονται πάρα πολλά κρούσματα αρχικά στους νέους και εν συνεχεία σε όλες τις ηλικίες».

Τα πολλά κρούσματα που εντοπίσθηκαν στην Κρήτη έγιναν αιτία να συγκληθεί εκτάκτως σύσκεψη, καθώς από εκεί και από την Θεσσαλονίκη είχε ξεκινήσει και η βρετανική μετάλλαξη που μέσα σε δύο μήνες σάρωσε την Ελλάδα. Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να συγκληθεί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετέχει ο ίδιος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ως αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επίσης υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και δήμαρχοι του νησιού.

Η συνεχεια του αρθρου εδω