Βουλγαρία: Διαμαρτυρία από πολίτες και επαγγελματίες για τους συνοριακούς περιορισμούς των ελληνικών αρχών

By Bulgarian Newsroom / Published on: June 23, 2021

Βουλγαρία: Διαμαρτυρία  από πολίτες και επαγγελματίες για τους συνοριακούς περιορισμούς των ελληνικών αρχών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Goce Delchev της Βουλγαρίας από ιδιοκτήτες εταιρειών και πολίτες κατά των περιορισμών των ελληνικών αρχών για διέλευση από τον συνοριακό «Ilinden-Εξοχή».

Μέχρι τώρα τα φορτηγά μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο από τις 07:00 μέχρι τις 23:00 και για τα αυτοκίνητα και τους επιβάτες ισχύει απαγόρευση διέλευσης ήδη από τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τους πολίτες, που πλήττονται από τους περιορισμούς, δεν υπάρχει λογική ο μεθοριακός σταθμός να παραμένει κλειστός για τουρίστες και φορτηγά, επειδή η κατάσταση με την πανδημία της Covid-19 είναι ήδη υπό έλεγχο και τα καλοκαιρινά ταξίδια προς τις θαλάσσιες περιοχές στην Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης έστειλαν επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας και στις πρεσβείες των γειτονικών χωρών που πλήττονται από τους περιορισμούς.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους συνοριακούς σταθμούς, εκτός των Κήπων στα σύνορα με την Τουρκία, Κακαβιάς με Αλβανία και Ευζώνων με Βόρεια Μακεδονία, καθώς δεν επιτρέπεται η διέλευση για τους πολίτες παρά μόνο για τους εποχικούς εργάτες και των φορτηγών με συγκεκριμένο όμως ωράριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία από την προηγούμενη βδομάδα και η Ελλάδα πρέπει να εναρμονιστεί με τη συγκεκριμένη απόφαση./ibna