Ο καύσωνας φέρνει το «τέλος» της μάσκας

Ο καύσωνας φέρνει το «τέλος» της μάσκας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSIΣήμερα, Τετάρτη, οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν με αντικείμενο την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ο καύσωνας φαίνεται πως επισπεύδει το «τέλος» του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ήδη, το μεσημέρι της Τρίτης, η Αριστοτελία Πελώνη, είπε πως το ζήτημα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό (σ.σ. να βγάλουμε τις μάσκες), δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί αυτό το θέμα στην Επιτροπή των ειδικών», απάντησε σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αργότερα έγινε γνωστό πως η Ολομέλεια των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, αντί για την Πέμπτη. Κατά πληροφορίες, η κατάργηση του προαναφερθέντος μέτρου, αποτελεί κύριο θέμα των ειδικών.

Οι ειδικοί, άλλωστε, εδώ και μέρες επικοινωνούν, μέσω των τοποθετήσεων τους στα ΜΜΕ, πως συμφωνούν με αυτή την προοπτική. Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι επιστήμονες, μέλη της Επιτροπής μεταξύ αυτών, έδειχναν τον Ιούλιο ως πιθανότερο ορόσημο για νέα σύσταση σχετικά με τις μάσκες.

Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, εμφανίζουν την Επιτροπή να είναι θετική σε μία αμεσότερη εφαρμογή των αλλαγών υπό συζήτηση. Εκτιμάται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται για τα επόμενα 24ωρα ελήφθησαν υπόψιν.

Κατά το ρεπορτάζ, η μάσκα θα καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους, αν και θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού (π.χ. γήπεδα).

Πιαθνότερη ημερομηνία για τις νέες ανακοινώσεις θεωρείται η Πέμπτη 24 Ιουνίου.

πηγη