Νέο “όχι” της Παλαιστίνης στην Άγκυρα για οριοθέτηση ΑΟΖ

O υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους, διέψευσε τα σενάρια που διακινεί ο -ελεγχόμενος- Τουρκικός Τύπος, περί οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιεί η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε με δήλωσή του το ενδεχόμενο οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Riyad Malki κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία».

  • Και πρόσθεσε «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία».

Πρόσφατα η Yeni Safak, έγραφε για σχέδιο οριοθέτησης ΑΟΖ της Άγκυρας με την Χαμάς.

Σήμερα, ο Πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας «UNCLOS «(το οποίο όπως επεσήμανε, το Παλαιστινιακό Κράτος υπέγραψε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας).

Ο Πρέσβης Τουμπάσσι πρόσθεσε, ότι το Κράτος της Παλαιστίνης επιθυμεί να αναβαθμίσει τις σχέσεις του με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντα των κρατών της για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους.

πηγη