Γιατί ο Μητσοτάκης πάει πίσω τον ανασχηματισμό

Γιατί ο Μητσοτάκης πάει πίσω τον ανασχηματισμό, Σπύρος Γκουτζάνης

Με μία κεντρική διαρροή το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να βάλει τέλος στην σεναριολογία περί ανασχηματισμού αλλά και περί πρόωρων εκλογών. Όπως μετέδωσε το protothema.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανασχηματισμό το 2022 και αφού θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον τελευταίο που έκανε τον Ιανουάριο του 2021.

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι αφενός η κυβέρνησή του δεν αποδίδει σε μία σειρά τομείς και αφετέρου ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τις μετακινήσεις που επιθυμεί κυρίως στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ημερών, ο ίδιος φέρεται να απέρριπτε έναν ανασχηματισμό στον οποίο δεν θα μπορούσε να κάνει αλλαγές στα συγκεκριμένα υπουργεία.

Ο πρωθυπουργός θέλει να μετακινήσει τον Νίκο Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών. Μόνο που ο κ. Δένδιας μετά τις περιβόητες πια δηλώσεις του στην Άγκυρα είναι ο πιο δημοφιλής και αποδεκτός υπουργός του και γι αυτό εσωκομματικά επίφοβος (πολλώ δε μάλλον που έχει ανοίξει περπατησιά για την διαδοχή και κάνει τις δικές του προπαρασκευαστικές κινήσεις). Η αλλαγή ενός επιτυχημένου υπουργού θα ήταν δείγμα της προσωπικής του ανασφάλειας. Προς το παρόν και μέχρι να αποφασίσει να το κάνει, αποψίλωσε τις αρμοδιότητες του υπουργού του αναλαμβάνοντας ο ίδιος με την σύμβουλό του, Ελένη Σουρανή και δευτερευόντως τον Κώστα Φραγκογιάννη (που έχει τα θέματα χαμηλής έντασης) τον τομέα των ελληνοτουρκικών.

Η συνεχεια του αρθρου εδω