Τελικά, ο Τσαβούσογλου είναι πράγματι φίλος του Δένδια…

Τελικά, ο Τσαβούσογλου είναι πράγματι φίλος του Δένδια...

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά του Δένδια έχω αρχίσει να πείθομαι για τα φιλικά αισθήματα του Μεβλούτ. Για όσους δεν παρακολούθησαν την ειδησεογραφία να πούμε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε συζήτηση για την ελληνική υψηλή στρατηγική, είπε ότι η Αθήνα χρησιμοποίησε την «τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία» κι ότι οικοδόμησε συμμαχίες και κατανόηση για την ανάσχεση του νεοοθωμανισμού.

Σ’ αυτά απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από το Φόρουμ της Αττάλειας, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να τερματίσει τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τις προκλητικές ενέργειες... Συνηθίσαμε στις δηλώσεις τους. Πάμε, κάνουμε συνέντευξη Τύπου και όλα καλά, αλλά μετά ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα από πίσω μου. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε».

Αφού υποκλιθούμε στην τουρκική μεγαλοψυχία, που παραβλέπει τις ελληνικές “προκλήσεις”, ας σταθούμε στο πολιτικό ζουμί. Πέστε μου τί καλύτερο δώρο μπορούσε να προσφέρει ο Μεβλούτ στον Δένδια; Δεν είναι και λίγο να τον αναγορεύει σε σημαιοφόρο της ελληνικής αντίστασης απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι αυτός εμπόδιζε τη συνεννόηση των δύο χωρών, την οποία υποστηρίζει ο Κυριάκος.

Η συνεχεια εδω