Επταμελής και με διευρυμένες εξουσίες η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ

Επταμελής και με διευρυμένες εξουσίες η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή της κατά τον νόμο προθεσμίας, σήμερα 16 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Υπερταμείο (η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) – ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο- τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, του γνωστού ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται πλέον επταμελές και στη σύνθεσή του δεν υπάρχει ούτε ένα από τα τέσσερα μέλη που είχαν απομείνει μετά την παραίτηση του προέδρου του Άρη Ξενόφου που πέρασε στην Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Υπερταμείου, μοναδικού μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το ΤΑΙΠΕΔ με επιπλέον μη εκτελεστικά μέλη, και για την επιλογή τους ακολουθήθηκε ανοικτή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής μελών, σε συνεργασία με δύο εξειδικευμένες εταιρείες διεθνούς κύρους, αξιολογώντας τους υποψήφιους στη βάση των κριτηρίων που είχαν προσδιορισθεί στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Βεβαίως, για δύο από τα νέα πρόσωπα της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων ο πρώην γενικός γραμματέας Εμπορίου Παν. Σταμπουλίδης, είχε προεξοφληθεί με διαρροές η τοποθέτηση, πριν ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία επιλογής.

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι η εξής:

  1. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος,  Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό μέλος
  2. Δημήτριος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος (από 01.08.2021)
  3. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος (μέχρι 31.07.2021)
  4. Λητώ Ιωαννίδου, Μη εκτελεστικό Μέλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου
  5. Θάλεια Εμίρη, Μη εκτελεστικό Μέλος
  6. Ανδρέας Σταυρόπουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος
  7. Στέφανος Γιουρέλης, Μη εκτελεστικό Μέλος, Αναπληρωτής CEO Υπερταμείου

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατο νομοθέτημα της κυβέρνησης το ΤΑΙΠΕΔ, πέραν των αποκρατικοποιήσεων, αποκτά και έναν νέο ρόλο: τη δυνατότητα ανάθεσης της ωρίμανσης συμβάσεων που εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Οι υπηρεσίες ωρίμανσης θα παρέχονται μέσω μίας διακριτής λειτουργικής μονάδας στο ΤΑΙΠΕΔ (Project Preparation Facility/PPF) και προφανώς από αυτή τη μονάδα θα περάσουν πολλά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ με τα βιογραφικά των νέων μελών του  Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔhttps://e.issuu.com/embed.html?d=_16_ioynioy_2021_1_1_&u=efsyn

ΠΗΓΗ