Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ο πάγος έσπασε, τα προβλήματα μένουν

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, μία ώρα πριν ο Τούρκος πρόεδρος συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του. Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν έγινε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και κράτησε περίπου μία ώρα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο πάγος έσπασε και, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές που υπάρχουν, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση που επικράτησε την προηγούμενη χρονιά. Η συνάντηση των δύο ηγετών, που είναι η τρίτη μεταξύ τους, κράτησε περίπου μία ώρα, και όπως διαφαίνεται ο στόχος της ήταν να επιχειρηθεί μία σταθεροποίηση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, ακόμη και κρύβοντας τα ανοιχτά ζητήματα κάτω από το χαλί.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η συνάντηση «αποτέλεσε ένα βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι», καθώς όπως ανέφεραν «υπήρξε μία συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης, ότι η ένταση του 2020 δεν μπορεί να επαναληφθεί». Συνεπώς,  συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές, «θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι προκλήσεις, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις».

η συνεχεια εδω