Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του

Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του

Σφοδρή κριτική εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, σε σύνεντευξή του στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Με αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά, τον νέο πτωχευτικό αλλά και τον υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».

Θα αναδείξουμε την αλήθεια και θα επιδώξουμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του». Σε αυτό το σημείο ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα εργασιακά και στον πτωχευτικό. «Νομίζω ότι ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι η πολιτική του παράγει και θα παράξει μεγάλη δυσαρέσκεια» απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές.

Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι «με φοβίζει» και τόνισε πως «το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί όταν δυστυχούν οι πολίτες», αφού σημείωσε πως «η Ελλάδα πέρασε 8 δύσκολα μνημονιακά χρόνια και ήρθε μια πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για το εργασιακό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ως «τον πιο πρόθυμο υπουργό να κάνει τις πιο δύσκολες και βρώμικες δουλειές».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια, «δίνει ωκεανό φτηνών υπερωριών» και τόνισε «δεν έχει να κάνει με διαφωνία επί της πολιτικής αλλά το όραμα για την κοινωνία». Πώς θα λύσουμε το δημογραφικό, όταν θα βάζουμε τους νέους να δουλεύουν 10ώρα; διερωτήθηκε και τόνισε «μας ενδιαφέρει το μέλλον».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για άλλη μια φορά ότι θεωρεί πως πρόκειται «για ένα γραμμάτιο σε αυτούς που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά» και επανέλαβε τη δέσμευση ότι ως μια προοδευτική κυβέρνηση «θα τα ανατρέψουμε αλλά και θα επεκτείνουμε την προστασία των εργαζομένων».

«Ηδη υπάρχει πολύ άσχημη κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα» είπε ακόμα και τόνισε σε άλλο σημείο: «δεν έχουμε να ανταγωνιστούμε τη Βουλγαρία, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες».https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cc3jbsuu8v2p-se

Πανελλαδικές 

Ο Αλ Τσίπρας άσκησε κριτική και για το θέμα της δραστικής μείωσης των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «αυτή τη σκληρή χρονιά».

Όπως τόνισε μειώνει τους εισακτέους φέτος κατά περίπου 30.000 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το κάνει προφανέστατα για να ευνοήσει τους ιδιοκτήτες κολεγίων, γιατί ταυτόχρονα η κ. Κεραμέως έσπευσε με δύο τροπολογίες να εξισώσει τα πτυχία και τα επιμελητήρια να εγγράψουν τους αποφοίτους κολλεγίων στα μητρώα τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε επίσης για άλλη μια φορά ότι ο Μητσοτάκης δεν πήγε στην Βουλή να απαντήσει και τόνισε χαρακτηριστικά πως »η κ.Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκγς δεν έχουν περάσει ούτε καν απέξω από ελληνικό πανεπιστήμιο», κληθείς να απαντήσε σε ερώτηση για την εισαγωγή υποψηφίων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

«Αυτός που παίρνει 2,5 θα μπορεί να μπει σε ένα κολέγιο αν έχει λεφτά ο πατέρας του, να πάρει ένα πτυχίο και με βάση όσα ψηφίζει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ισότιμο των ΑΕΙ. Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως δεν έχουν περάσει ούτε έξω από δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι παιδιά του κολεγίου, δεν έδωσαν καν πανελλαδικές, πήγαν στο εξωτερικό. Δεν έχουν επίγνωση ούτε τι είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο, το υποτιμούν», υπογράμμισε.
 

Περισσότερα σε λίγο…

πηγη