Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ο Υποφάντης

Στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού, Νίκο Υποφάντη το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, καθώς το κανάλι του ομίλου Αλαφούζου δεν τήρησε την προκηρυχθείσα απεργία της 10ης Ιουνίου, και επιχείρησε «να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με εκπομπή» που μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης, καθώς και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων.

Τον πειθαρχικό έλεγχο του γενικού διευθυντή ειδήσεων και του δημοσιογράφου του καναλιού, Βασίλη Παπαδρόσου και Νίκου Υποφάντη αντίστοιχα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, έπειτα από την απόφαση των παραπάνω να μεταδώσουν εκπομπή στο κανάλι του ΣΚΑΪ, παρότι η ΕΣΗΕΑ δεν είχε δώσει άδεια ούτε για απεργιακά δελτία.

«Επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με “εκπομπή” σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα» αναφέρεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ακόμα, σημειώνεται «ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν “ζωντανά”».

Σημειώνεται επίσης πως στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αναφέρεται ακόμα πως ζητείται και η διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων. Παράλληλα, χαιρετίζεται ο αγώνας ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «θλιβερή εξαίρεση» τον ΣΚΑΪ σε σχέση με τη στάση που τήρησαν τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως το στίγμα της στάσης του καναλιού δόθηκε την Πέμπτη και από τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε πως «Σήμερα είναι ημέρα ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. Άλλος-η θέλει να απεργήσει, Άλλος-η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
Τελειώνουμε τον συνδικαλιστικό ολοκληρωτισμό».

πηγη