Καβγάς Τσίπρα – Τασούλα στη Βουλή – Για φίμωση κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση (video)

Την οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας καθώς δεν του επέτρεψε να τοποθετηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και στην περίπτωση της επίκαιρης για τους εισακτέους στα ΑΕΙ, παρέστη στην Ολομέλεια σκοπεύοντας να ζητήσει το λόγο προκειμένου να μιλήσει για τα δάνεια και τα χρέη της ΝΔ στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να διαμορφωθεί μια ντε φάκτο διαδικασία εκτός του Κανονισμό παρεκτός κι αν υπάρξει τροποποίηση, κάτι για το οποίο την κάλεσε να υποβάλει αίτημα. Άφησε αιχμές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη Βουλή για πολιτικό ακτιβισμό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε έντονα και ζήτησε το λόγο απαντώντας ότι τη Βουλή την απαξιώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν έρχεται να απαντήσει και ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα να του υποδειχθεί ακριβώς ποιο άρθρο αναφέρει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας παράλληλα τους τόνους για το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιμώνεται μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας». Τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΝΔ, καθώς όπως είπε στηρίχθηκε και από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη παρέμβασης των πολιτικών αρχηγών στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων και κήρυξε το τέλος της συνεδρίασης

Ηλιόπουλος: Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση

Σε ανάρτησή του στο facebook αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της βουλής απαγόρευσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει.

Η ΝΔ δεν είναι ένα απλά χρεοκοπημένο κόμμα που προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα 340 εκ. που χρωστάει. Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση.

Ειδικά μετά τις κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα απλήρωτα 10ωρα έχει κάθε λόγο να φοβάται.

Να είναι σίγουροι όμως ότι η δημοκρατία θα νικήσει».


Νάσος Ηλιόπουλοςπριν από μία ώρα περίπου

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της βουλής απαγόρευσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει.

Η ΝΔ δεν είναι ένα απλά χρεοκοπημένο κόμμα που προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα 340 εκ. που χρωστάει. Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση.

Ειδικά μετά τις κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα απλήρωτα 10ωρα έχει κάθε λόγο να φοβάται. …Δείτε περισσότερα

πηγη