Φρεγάτες για το Στόλο: Η μπάλα στην εξέδρα για να”περιμένουμε τους Αμερικανούς”

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη νέα φρεγάτα του Στόλου. Ας το ξεχάσουμε…Στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε συνέχιση των …διερευνητικών για τις υποψήφιες φρεγάτες!

Επειδή τα δεδομένα είναι πολύ ξεκάθαρα για το ποι πλοία κάνουν στο ΓΕΝ, η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τη νέα καθυστέρηση είναι ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν κι άλλο χρόνο στους Αμερικανούς, η πρόταση των οποίων έχει απορριφθεί από 14 ναυάρχους σε σύνολο 16 που έχει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο.

Τουλάχιστον αφού δίνουν παράταση στην απόφαση ,ας λύσουν επιτέλους το θέμα των ναυπηγείων…

Η ανακοίνωση για την σύσκεψη περί φρεγατών:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως προς την ενίσχυσή του με τέσσερις νέες φρεγάτες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας Φ/Γ από τις χώρες που παρατίθενται ακολούθως κατ’ αλφαβητική σειρά: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α Ιταλία, Ολλανδία.
Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόριος Δημητριάδης.

πηγη