Όταν ο Ερντογάν υποσχέθηκε να γ@@@σει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Όταν ο Ερντογάν υποσχέθηκε να γ@@@σει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, Κόμπρα

Πριν λίγες ημέρες, και ενόψει της κρίσιμης συνάντησής του με τον Μπάιντεν, ο Ερντογάν έστειλε μια “απειλητική” προειδοποίηση στις ΗΠΑ, ότι κινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο». Ο ίδιος, ωστόσο, σε αρκετά προγενέστερο χρόνο είχε εκμυστηρευτεί άλλα πράγματα, σχετικά με τις προθέσεις του έναντι της Δύσης. Όπως δείχνουν μάλιστα οι εξελίξεις, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να εκπληρώσει αυτές τις επιθυμίες του.

Σύμφωνα με άρθρο του Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor, σε συνομιλία που είχε με έναν στενό κύκλο βουλευτών του το 2010, ο Ερντογάν υποσχέθηκε «να γ… το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ». «Όταν θα έχω την ευκαιρία, ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Πρόκειται να γ… τις μητέρες τους» φέρεται να είπε, σε εκείνη την ιδιωτική συνάντηση.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήθελαν μια νέα βάση ραντάρ στη Μαλάτεια, ως μέρος του γενικότερου σχεδιασμού τους εναντίον του Ιράν. Κάτι που ο Ερντογάν δεν επιθυμούσε, αλλά και δεν μπορούσε τότε να αντιταχθεί ανοιχτά. Η “κρυφή” υπόσχεσή του αποκαλύφθηκε το 2011 από ανακριτές που, ενώ εξέταζαν τα οικογενειακά προβλήματα ενός ποινικού, έπεσαν πάνω σε σχέσεις με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Ξεκίνησαν μάλιστα έρευνα, την οποία, σύμφωνα με το Nordic Monitor, ο Ερντογάν την σταμάτησε το 2014.

Ο “επιβήτορας” Ερντογάν και η διάθλαση 

Πέρα από το καθαρά αποδεικτικό μέρος, σε πολιτικό επίπεδο, η γενικότερη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου δείχνει ότι δεν παραιτήθηκε από την επιθυμία του να γίνει ο “επιβήτορας” της Δύσης. Ορμώμενος από την νεοοθωμανική μεγαλομανία του ο Ερντογάν κατάφερε όντως να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη Συμμαχία, ερχόμενος σε σύγκρουση με μέλη της.

Αυτό δείχνει η αυξανόμενη προσέγγισή του με τη Μόσχα και οι επεμβάσεις του σε μια σειρά διενέξεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου προωθεί τις δικές του, προσωπικές και εθνικιστικές επιδιώξεις, πολλές φορές σε σύγκρουση με μέλη της Συμμαχίας. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε “σκληρό σεξ” στη Δύση και, εν μέρει το κατάφερε, με τη βοήθεια του Βερολίνου και κάποιων άλλων Ευρωπαίων, που ήταν πρόθυμοι και στο να του “κρατήσουν το φανάρι”.

Ο Τούρκος πρόεδρος έπεσε, ωστόσο, θύμα της αμετροέπειάς του, αφού, απ’ ότι φαίνεται, δεν πήρε τις απαραίτητες “προφυλάξεις” που απαιτεί το “ασύστολο και εκτός γάμου sex”. Η έλευση του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο του έκοψε τη φόρα και σήμερα δείχνει να ψάχνει τρόπους να “τραβηχτεί” για να αποφύγει τις… συνέπειες…

Το κακό βέβαια με τον Ερντογάν είναι ότι εξακολουθεί να αγνοεί τα αποτελέσματα της διάθλασης του φωτός. Εκεί την πάτησε, όπως οι άνδρες που όταν βρίσκονται μέσα στη θάλασσα με το μαγιό, κοιτάζοντας μπροστά τους, έχουν μια ανεβασμένη εκτίμηση για τον ανδρισμό τους και τα βάζουν με όλους. Μόλις βγουν όμως από το νερό, η εικόνα αλλάζει…

πηγη