Μπουλμπασάκος: Τι συμβαίνει με τη νέα μετάλλαξη της Κρήτης – Ο ρόλος των εμβολίων

Διευθυντής Ευαγγελισμού: "Να γίνει υποχρεωτικός ο ...

Κορονοϊός : Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εμφανίστηκε ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος, τονίζοντας πως η απάντηση σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την COVID-19 είναι ο γρήγορος εμβολιασμός των πολιτών – Τι είπε για το θέμα της νέας μετάλλαξης της Κρήτης

Με αργό, αλλά σταθερό, ρυθμό μειώνονται τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στη χώρα. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4% που αποτελεί όριο… συναγερμού, ενώ η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα προχωρά για να «χτιστεί» το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια αποτελούν και τη λύση σε κάθε πρόβλημα που έρχεται να «βάλει» η πανδημία, όπως, ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.«Υπάρχει αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες και τα πράγματα στις ΜΕΘ είναι πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει πλέον μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία μαςΕίμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικότερα αν εμβολιαστούμε πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλμπασάκος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, σχετικά με τη μετάλλαξη της Κρήτης εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός σημειώνοντας ότι δεν φαίνεται να επικρατεί και επιπλέον τα εμβόλια την καλύπτουν. «Ακόμα και σε περίπτωση που κάποια μετάλλαξη δεν καλύπτεται, τα εμβόλια πλέον μπορούν να τροποποιηθούν πολύ γρήγορα ώστε να καλύψουν ότι προκύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού»

Χωρίς κλίνες για τα πνευμονολογικά περιστατικά η Αθήνα

«Μετά την μείωση στις εισαγωγές των ασθενών Covid, ο Ευαγγελισμός μπόρεσε να απελευθερώσει αρκετές κλίνες ΜΕΘ τις οποίες έδωσε σε non covid ασθενείς. Ωστόσο η πίεση είναι μεγάλη αφού πολύ σοβαρά περιστατικά έχουν μείνει πίσω και χρειάζονται άμεση περίθαλψη».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι από τον Ιούνιο θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιπες ΜΕΘ ώστε να διατηρηθούν για τον Covid 80 κλίνες από τις συνολικά 200 του νοσοκομείου. Επιπλέον αναφέρθηκε σε ένα ακόμα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Λόγω του ότι το νοσοκομείο Σωτηρία – που έχει τα περισσότερα κρεβάτια για πνευμονολογικά περιστατικά – τα κρατάει ακόμα για ασθενείς Covid αυτό δημιουργεί συμφόρηση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία στην ουσία έχουν ξεμείνει από κρεβάτια για τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον πλέον δεν υπάρχει μεγάλη πίεση ούτε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θα πρέπει να απελευθερωθούν αυτές οι κλίνες άμεσα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά.

πηγη