Ζόραν Ζάεφ: Τουρκία και Σκόπια συνδέονται με τις ίδιες αξίες για την ειρήνη και τη σταθερότητα!

Οι χειροκροτητές (Δεξιοί και Αριστεροί) της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα, ας χειροκροτήσουν το κατόρθωμά τους!

Οι φανατικοί υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών (Αριστεροί, Δεξιοί και Κεντρώοι) έκαναν ό, τι μπορούσαν για να πείσουν τότε τον απλό λαό, που κατέβαινε στους δρόμους και στις πλατείες, με ενεργοποιημένα τα αγνά πατριωτικά του ανακλαστικά και με πολίτες προερχομένους από την Δεξιά μέχρι την Αριστερά, ότι -σε κάθε περίπτωση- η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποσπούσε τα Σκόπια από την αγκαλιά της Τουρκίας και θα τους οδηγούσε στο να προσδεθούν στο άρμα της Ελλάδας.

Το πόσο κούφια ήταν τα λόγια αυτά και πόσο ανεδαφικά τα συγκεκριμένα επιχειρήματα, αποδεικνύεται πλέον καθημερινά, καθώς τα Σκόπια αντί να απομακρύνονται από την Τουρκία μπαίνουν ακόμη πιό βαθιά στην αγκαλιά του Ερντογάν, με την Τουρκία να ενισχύει, ακόμη περισσότερο, τη μεγάλη επιρροή, που έχει στην γειτονική μας χώρα, με πολύ έντονους ρυθμούς.

 «Οι καρδιές των Τούρκων χτυπούν στη Βόρεια Μακεδονία!…»

Με τιμές Οθωμανικού μεγαλείου υποδέχτηκε ο Ερντογάν τον Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα, στη μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός. Ο Ζάεφ μάλιστα άνοιξε διάπλατα «τις πόρτες» στους Τούρκους επενδυτές.

«Στις καρδιές των Τούρκων η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεχωριστή θέση … Έχουμε εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις», είπε ο Ερντογάν.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας Βένκο Φιλίπτσε ο Ζάεφ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθεί ο Ερντογάν τα Σκόπια, παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Τούρκο Πρόεδρο και δήλωσε: «Συγκεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας για να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες για Τούρκους επενδυτές και ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις».

Το… καμπανάκι για την Ελλάδα ήρθε αμέσως μετά: «Συμφωνήσαμε ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω καλών σχέσεων γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα εσωτερικά δικαιώματα των δύο χωρών, καθώς και με το διεθνές δίκαιο».https://www.facebook.com/v2.3/plugins/post.php?app_id=249643311490&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df2a01adf43c04dc%26domain%3Deuropost.gr%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Feuropost.gr%252Ff3ec3eeee10f87c%26relation%3Dparent.parent&container_width=552&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzaevzoran%2Fposts%2F10159747219227932&locale=en_US&sdk=joey&width=552

Αυτοματη Μεταφραση:

Καταβάλλουμε κοινές προσπάθειες για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας, προκειμένου να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες για τους Τούρκους επενδυτές και για ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις. Μαζί με τον υπουργό Filipce, ως μέρος μιας μονοήμερης επίσκεψης στην Τουρκία, πραγματοποιήσαμε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμφωνήσαμε ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με το εσωτερικού δικαίου και των δύο χωρών, όπως και του διεθνούς δικαίου.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τους Σκοπιανούς, είπε: «Στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας, η Βόρεια Μακεδονία έχει μια ξεχωριστή θέση ως χώρες που έχουν εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις. Παρά την πανδημία, οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικό εμπόριο το 2020 και θα συνεχίσω να παρακινώ τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στη Βόρεια Μακεδονία».

πηγη