“Στο Βερολίνο κάτι πήρε ο Ερντογάν με αντάλλαγμα τις ροές μεταναστών-προσφύγων”-Γ.Μουζάλας

Ο Γιάννης Μουζάλας βουλευτής νότιου τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στο Militaire, εκτιμά ότι στη συνάντηση του Βερολίνου Ελλάδα και Τουρκία υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της Γερμανίας προχώρησαν σε συμφωνία που περιελάβανε και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Με απλά λόγια ο κ.Μουζάλας εκτιμά ότι ο Ερντογάν κρατά κλειστή την “κάνουλα” των προσφυγικών ροών έχοντας εξασφαλίσει ανταλλάγματα . Ποια είναι αυτά τα ανταλλάγματα.

Ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κλήθηκε να αντιμετωπίσει ροές 10.000 ανθρώπων την ημέρα! Μιλά για εκείνη την περίοδο και χαρακτηρίζει ανοησίες τις κατηγορίες ότι η τότε κυβέρνηση “άνοιξε τα σύνορα”.

Εξηγεί γιατί το μεταναστευτικό-προσφυγικό έχει απλά μπει κάτω από το χαλί και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να”φουντώσει” ξανά. Επισημαίνει ότι εκτός από τους πολέμους υπάρχουν πλέον και οι “κλιματικοί μετανάστες”.

Δεν κρύβει την ανησυχία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και χαρακτηρίζει εγκληματική την προθυμία της ελληνικής κυβέρνηση να παίξει τον ρόλο της “ασπίδας της Ευρώπης”.

Δηλώνει ανήσυχος για φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών και προσφύγων .

Εξηγεί τι γίνεται στον Έβρο και επισημαίνει ότι οι χαμηλές ροές προσφύγων και μεταναστών είναι επιλογή του καθεστώτος Ερντογάν.

Η συζήτηση ξεκινά με την αμυντική βιομηχανία και την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ Υμηττού, θέμα για το οποίο έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

πηγη