Ο κύκλος του αίματος για την ηγεμονία της ελληνικής μαφίας

Ο κύκλος του αίματος για την ηγεμονία της ελληνικής μαφίας

Οι δύο εκτελέσεις μέσα σε ένα 24ωρο, στα Σεπόλια και στη Βάρη, αλλά και οι πέντε το τελευταίο δίμηνο φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, καθώς δέχεται κριτική ότι εστίασε στις πλατείες και στα Πανεπιστήμια.

Την ώρα που στο οργανωμένο έγκλημα μετρούν πέντε δολοφονίες, βγήκε η προκήρυξη για τις 400 θέσεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ειδικοί Φρουροί θα στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα φέρουν όπλο ενώ θα προσληφθούν με κριτήρια, προσόντα και μοριοδότηση που ισχύει για τους Ειδικούς Φρουρούς.

Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται πάλι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μετά και τη δεύτερη δολοφονία χθες, επικαλέστηκε ότι κατέθεσε πρόσφατα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η Ελλάδα πάντως παρακολουθεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Τελευταίο χτύπημα ήταν μαφιόζικη δολοφονία γνωστού πυγμάχου το πρωί της Δευτέρας 31/5 στη Βάρη. Οι δράστες γάζωσαν τον 39χρονο με καλάσνικοφ στην είσοδο προπονητικού κέντρου και στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 14 κάλυκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 39χρονος πυγμάχος, ήταν έξω από το αυτοκίνητο του. Οι δράστες επέβαιναν σε ένα πολυτελές σκούρο τζιπ. Ο συνοδηγός κατέβηκε πλησίασε και τον πυροβόλησε τουλάχιστον 14 φορές με καλάσνικοφ. Ο 39χρονος έπεσε νεκρός δίπλα στο λευκό σμάρτ χτυπημένος στο κεφάλι και το σώμα.

Ο κύκλος του αίματος για την ηγεμονία της ελληνικής μαφίας άνοιξε και δε λέει να κλείσει. 

7 Μαΐου 2021, Ζάκυνθος

Δολοφονείται 54χρονος

28 σφαίρες

16 Μαΐου 2021, Μεταμόρφωση

Δολοφονείται ο «Κεφάλας»

6 σφαίρες

30 Μαΐου 2021, Σεπόλια

Δολοφονείται 34χρονος

8 σφαίρες

31 Μαΐου 2021, Βάρη

Δολοφονείται πυγμάχος

14 σφαίρες

Δεν μπορεί να μην αναφερθεί στις αρχές Απριλίου η μαφιόζικη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

πηγη