Αριστοτελία Πελώνη / Βρέχει σφαίρες αλλά οι προσλήψεις θα γίνουν για αστυνόμευση φοιτητών

ΠΕΛΩΝΗ

Ενώ έπεφταν πυροβολισμοί στον Άλιμο, η κυβ. εκπρόσωπος δήλωνε ξανά ότι «θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400» αστυνομικών στα ΑΕΙ. Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε την ατυχή έμπνευση να υποστηρίξει ότι με τη θέση πως την ώρα που η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη η κυβέρνηση παρουσιάζει ως λύση την αστυνόμευση των φοιτητών, «η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακατεύει στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα για να αποπροσανατολίσει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά την διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων, έλεγε να μην υπάρχει αστυνομία. Τώρα, ψέγει την κυβέρνηση για την αστυνόμευση στις γειτονίες και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ας αποφασίσει τι θέλει».

Σημειώνεται ότι την ίδια περίπου ώρα, στον Άλιμο καταγραφόταν νέο περιστατικό ενόπλου που άνοιξε πυρ, κατά τα φαινόμενα κατά διαμερίσματος και με στόχο τον εκφοβισμό. Λιγότερο από ένα 24ωρο νωρίτερα, εκτελέστηκε στη μέση του δρόμου γνωστός πυγμάχος στη Βάρη και προ διημέρου εκτελέστηκε 40χρονος σε καφετέρια στα Σεπόλια.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17khq9ksjy&playlistId=v-cbs4dfiswf0p-sf

Με τις νέες δηλώσεις της, η κα Πελώνη επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι το φλέγον για την κυβέρνηση είναι να γίνουν οι προσλήψεις, ενώ για τα υπόλοιπα θα μεθοδεύεται η μετάθεση ευθύνης στα ίδια τα πανεπιστήμια και τις διοικήσεις τους.

Για την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είπε η κα Πελώνη, «ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί. Η προκήρυξη για τις πρώτες θέσεις αυτών που θα στελεχώσουν αυτή την ομάδα προστασίας/φύλαξης των ΑΕΙ βγήκε χτες, ώστε να υπάρχει η πρώτη «δεξαμενή» από όπου θα στελεχωθούν οι ομάδες αυτές όπου και όταν παραστεί ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι υλοποίηση ψηφισθέντος νόμου και προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ. Βγήκε η προκήρυξη χτες, συνεχίζουμε κανονικά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι νεοπροσληφθέντες θα είναι στις θέσεις τους πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απάντησε σαφώς, αντίθετα είπε ότι «θα εκπαιδευτούν, η πρόθεση είναι να στελεχώσουν -σε συνεργασία με τα ΑΕΙ- όπου υπάρχει ανάγκη. Γιατί δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα, υπάρχουν ΑΕΙ που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν. Ο στόχος είναι να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για την διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια, όπου υπάρχει ανάγκη».

Σε νέα παρατήρηση για το γεγονός ότι αφού πρώτα η κυβέρνηση παρουσίασε τα πανεπιστήμια ως άντρα ανομίας τώρα έχει ρίξει πολύ τους τόνους, η ίδια επανέλαβε το κατά την ίδια μείζον: «Συνεχίζουμε κανονικά, θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400, ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι τους 1.000 και πάντα σε συνεργασία με τα ίδια τα ιδρύματα για το πού υπάρχει ανάγκη και το πώς πρέπει να κινητοποιηθεί αυτό το ειδικό σώμα που θα έχει ειδική εκπαίδευση».

πηγη