Παγώνη: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες – Προσοχή για το 4ο κύμα

Παγώνη: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες - Προσοχή για το 4ο κύμα

«Θα έχουμε τέταρτο κύμα κορονοϊού αν δεν προσέξουμε» λέει η Ματίνα Παγώνη και δίνει ημερομηνία για το τέλος της μάσκας. 

Το ενδεχόμενο να έχουμε και τέταρτο κύμα κορονοϊού «αν δεν προσέξουμε» υπογράμμισε Ματίνα Παγώνη καλώντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος της ΕΙΠΑΠ εξήγησε ότι κάποιες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κάτι που την προβληματίζει. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε.

Η ίδια «ρίσκαρε» μια πρόβλεψη για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες σημειώνοντας πως αν τέλος Αυγούστου φτάσουμε ένα ποσοστό ανοσίας 75-80% τότε θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τις μάσκες.

Η κα.Παγώνη αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών και είπε  ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες», ενώ για τα μέτρα στα γυμναστήρια, που ανοίγουν ξανά από σήμερα, και τη χρήση διπλής μάσκας, η κα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες.

πηγη