Συμεών Κεδίκογλου: ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο φυσικός επικεφαλής και εκφραστής της προοδευτικής παράταξης

Συμεών Κεδίκογλου στο iEidiseis: ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο φυσικός επικεφαλής και εκφραστής της προοδευτικής παράταξης
Βασίλης Σκουρής
Βασίλης Σκουρής

«Εκτιμώ χωρίς να προδικάζω, πως καθώς θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και τα διλήμματα θα μεγαλώνουν θα γίνεται μονόδρομος για όλο και περισσότερους προοδευτικούς πολίτες που θα θέλουν να αλλάξει η δεξιά πορεία της χώρας», δηλώνει ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που στρατεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις να πάρει ποσοστά άνω του 30%. Μόνο ένας που εθελοτυφλεί δεν παραδέχεται ότι με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι πια ο φορέας της δημοκρατικής παράταξης και ο Αλέξης Τσίπρας ο φυσικός επικεφαλής και εκφραστής της».

Τα παραπάνω τονίζει με συνέντευξή του στο iEidiseis o Συμεών Κεδίκογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αλέξη Τσίπρα και επισημοποιήθηκε η συστράτευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, μάλιστα, εκτιμά πως προς την πορεία προς τις εκλογές και όσο τα διλήμματα θα εντείνονται θα αποτελεί μονόδρομο και για άλλα στελέχη να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα, ενώ επιμένει στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές, εφόσον οι συσχετισμοί το επιτρέψουν.

-Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;

Μιλούν τα γεγονότα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις να πάρει ποσοστά άνω του 30%. Μόνο ένας που εθελοτυφλεί δεν παραδέχεται ότι με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι πια ο φορέας της δημοκρατικής παράταξης και ο Αλέξης Τσίπρας ο φυσικός επικεφαλής και εκφραστής της. Για μένα λοιπόν που ανήκω σ αυτή την παράταξη, θέλω να χαρακτηρίζομαι προοδευτικός και θεωρώ αντίπαλό μου τις πολιτικές της δεξιάς, είναι χρέος μου να συστρατευθώ ώστε να εκφραστεί και εκλογικά αυτό που ιστορικά αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία στον τόπο μας και να φύγει η παρούσα κυβέρνηση.

-Το ΚΙΝΑΛ που οδεύει σήμερα κ. Κεδίκογλου;

Με θλίβει μέσα μου η εικόνα των τελευταίων χρόνων και ειλικρινά δε θα θελα να στενοχωρήσω πρώην συντρόφους που πορευτήκαμε μαζί λέγοντας περισσότερα. Ήλπιζα, ίσως ρομαντικά, ότι έστω την τελευταία στιγμή θα βρει την πυξίδα που λείπει. Το 2016 είχα γράψει προφητικά άρθρο με τίτλο «Τελευταίο καμπανάκι για την κεντροαριστερά». Δυστυχώς έκτοτε δεν έγινε τίποτα.

-Το δικό σας παράδειγμα μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του χώρου;

Εκτιμώ χωρίς να προδικάζω, πως καθώς θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και τα διλήμματα θα μεγαλώνουν θα γίνεται μονόδρομος για όλο και περισσότερους προοδευτικούς πολίτες που θα θέλουν να αλλάξει η δεξιά πορεία της χώρας. Στελέχη από κεντρική πολιτική σκηνή, αυτοδιοίκηση, σωματεία αλλά και απλοί πολίτες φυσικά.

-Κατά τη γνώμη σας πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές, εφόσον οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν το επιτρέπουν;

Είναι ευκταίο και αναγκαίο! Είναι τόσα αυτά που μας ενώνουν σε σχέση με αυτά που μας χωρίζουν! Πρέπει να παραμεριστούν οι όποιοι εγωισμοί και να ενώσουμε δυνάμεις. Μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες και το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης!

πηγη