Μάσκες και self test για πολλούς μήνες ακόμη, το τέλος αργεί…

Μάσκες και self test για πολλούς μήνες ακόμη, το τέλος αργεί...

Μια σειρά από μέτρα καταργούνται τη Δευτέρα 31 Μαΐου και ανοίγουν δραστηριότητες, όμως όλα δείχνουν ότι αυτό που θα καταργηθεί τελευταίο είναι οι μάσκες. Οι μάσκες θα μας συνοδεύουν όλο το καλοκαίρι τουλάχιστον.

Η Ματίνα Παγώνη έχει δηλώσει ότι θα πετάξουμε τις μάσκες από Σεπτέμβριο, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει το χειμώνα.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία μέτρα που θα καταργήσουμε, καθώς δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά μας», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσθέτοντας ότι «όσο η επιδημία συνεχίζεται, οι πολίτες οφείλουν να συμβιβαστούν με την αναγκαιότητα του testing, της χρήσης μάσκας και των εμβολίων. Συνεπώς έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Κάτι ανάλογο είπε χθες και ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως σημείωσε θα φοράμε μάσκες αρκετούς μήνες ακόμη και θα κάνουμε self test.

Στο μεταξύ, το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, καθώς και το άνοιγμα των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους, ενώ μειώνεται στο 25% η τηλεργασία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά τι ανοίγει τις επόμενες μέρες

πηγη