Δεξιοί και εκσυγχρονιστές προς κυβέρνηση: Μην τυχόν και δεν βάλετε Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Δεξιοί και εκσυγχρονιστές προς κυβέρνηση: Μην τυχόν και δεν βάλετε Αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Βασίλης Σκουρής
του Βασίλη Σκουρή

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το μέγαρο Μαξίμου! Το παρασκήνιο των εσωκομματικών συγκρούσεων.

Σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της δεξιάς πολυκατοικίας προκαλεί η πληροφορία πως η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, αλλά και «εκσυγχρονιστές» που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποστέλλουν μηνύματα να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κάνει πίσω και από αυτή την κεντρική της προεκλογική δέσμευση!

«Θα πιέσω όσο μπορώ την κυβέρνηση, προκειμένου να μην ακυρωθεί η απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής στο «Επί του Πιεστηρίου» στο «Kontra Channel» ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε στον «ALPHA 9,89» και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Αίσθηση δε έχει προκαλέσει πως μαζί με στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, πρωτοστατούν στις πιέσεις προς την κυβέρνηση και «εκσυγχρονιστές» που έχουν συμπαραταχτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη –κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης και από το χώρο της διανόησης.

Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη πως τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των χιλίων ειδικών φρουρών που θα αποτελέσουν το Σώμα, δείχνει μεταξύ άλλων και την επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων από την κυβέρνηση, καθώς ο διαγωνισμός είχε προαναγγελθεί σε κοινή συνέντευξη Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως από τις αρχές της χρονιάς. Όπως και η τοποθέτησή τους στα πέντε πανεπιστήμια που έχουν επιλεγεί στα τέλη Σεπτεμβρίου! Είναι σαφές πως εάν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στον διαγωνισμό, θα έχουμε να κάνουμε με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, δυο φορές επικίνδυνους με την πρόσληψή τους στα Πανεπιστήμια!

Το θέμα λαμβάνει και σοβαρές εσωκομματικές διαστάσεις, καθώς κέντρα εντός του Μαξίμου επιδιώκουν εδώ και κάποιο διάστημα «να κοντύνουν» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ η Νίκη Κεραμέως δεν φαίνεται πλέον τόσο ένθερμος οπαδός, καθώς φέρεται να μην επιθυμεί με το καλημέρα που θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια να καταστούν πεδία συγκρούσεων!

Ο διαγωνισμός, πάντως, για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών για τα πανεπιστήμια δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα μπουν στα Πανεπιστήμια αστυνομική φρουρά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ρουσφετολογικές προσλήψεις είναι αυτές που διαθέτουν προτεραιότητα.

Αλλά θα επανέλθουμε επί του θέματος…

πηγη