Γιατί ο Καραμανλής δεν πήγε Ζάππειο- Τι μήνυμα στέλνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πιθανότερο ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να μην είναι υποψήφιος βουλευτής εφόσον οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεύτερες σκέψεις και πιθανή υπερψήφιση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών- Όλο το παρασκήνιο στο iEidiseis.

Ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό αποτέλεσε η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην παραστεί ο ίδιος αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πέτρος Μολυβιάτης – άλλοι δυο επιφανείς εκπρόσωποι του «καραμανλισμού» στη χώρα- στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο Μητσοτάκης τους ήθελε μόνο ως χειροκροτητές», σημειώνει χαρακτηριστικά στα «Παιχνίδια Εξουσίας» παλαιός πολιτικός που συνομιλεί και με τους τρεις, αναδεικνύοντας τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο «καραμανλικό μπλοκ» για τον τρόπο αγνόησης κορυφαίων προσωπικοτήτων της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε καν ρωτήθηκε ο Πέτρος Μολυβιάτης –που αποτελεί τον πιο στενό συνεργάτη εν ζωή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας- και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», Κώστας Καραμανλής, Προκόπης Παυλόπουλος και Πέτρος Μολυβιάτης συζήτησαν και οι τρεις ώστε να καταλήξουν στην απόφαση να μην μεταβούν στο Ζάππειο, γεγονός που αποδεικνύει και το πολιτικό νόημα της απουσίας τους.

Στελέχη δε που συνομιλούν με τον Κώστα Καραμανλή ερμηνεύουν την απόφασή του να μην μεταβεί στο Ζάππειο και ως ένα πρώτο βήμα «αποστασιοποίησης’, ένα πρώτο βήμα για να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, σε περίπτωση που αυτές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. (Εφόσον, πάντως, έχουμε πρόωρες κάλπες, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι στο ψηφοδέλτιο Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει αποδείξει με τον πιο απόλυτο τρόπο από την ημέρα που εγκατέλειψε την ηγεσία του κόμματός του πως δεν εμπλέκεται σε εσωτερικές ίντριγκες και δεν έχει προσωπική ατζέντα, ακολουθώντας πιστά τη στάση που έχει δηλώσει στον ελληνικό λαό.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως έχει δώσει εντολή στους βουλευτές και τα στελέχη που συζητούν μαζί του να μην προχωρούν σε κινήσεις που μπορεί να παρερμηνευτούν ή να χρεωθούν στον ίδιο.

Όπως συνηθίζει, άλλωστε, να λέει, ότι έχει να πει το λέει ο ίδιος, όπως και όποιο μήνυμα θέλει να στείλει το στέλνει ο ίδιος-όπως πχ με την εκδήλωση στο Ζάππειο! Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο πρώην πρωθυπουργός το ξανασκέφτηκε και πλέον προσανατολίζεται να ψηφίσει τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών-σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας».

πηγη