Ο κορονοϊός θα αναβάλει τα Όσκαρ για ένα μήνα και το 2022

Ο κορονοϊός θα αναβάλει τα Όσκαρ για ένα μήνα και το 2022

Ένα μήνα αργότερα από το προβλεπόμενο θα πραγματοποιηθεί και το 2022 η τελετή απονομής των Όσκαρ, ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Αιτία, οι υγειονομικοί κανόνες που τηρούνται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φέτος, λόγω της ασθένειας Covid-19 και των προληπτικών μέτρων η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τους υποψηφίους και τους βραβευθέντες να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και να λαμβάνουν τα βραβεία εκ του μακρόθεν. Σύμφωνα με την Ακαδημία, η 94η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου 2022, διά ζώσης καλώς εχόντων των πραγμάτων, στον παραδοσιακό κινηματογράφο της, το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Λόγω της πανδημίας, που κράτησε τους κινηματογράφους κλειστούς, θα διατηρηθεί και αυτή τη χρονιά ο κανόνας, που επιτρέπει στις ταινίες οι οποίες βγαίνουν απευθείας στις πλατφόρμες βίντεο on demand να διαγωνιστούν, χωρίς να έχουν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Παραδοσιακά, οι διοργανωτές της τελετής απονομής των Όσκαρ αξιώνουν μία ταινία να προβάλλεται τουλάχιστον 7 ημέρες στους κινηματογράφους του Λος Άντζελες για να μπορεί να είναι επιλέξιμη για τα φημισμένα βραβεία. Αλλά μπροστά στο κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφου και τη διακοπή πολλών γυρισμάτων, αυτά τα κριτήρια χαλάρωσαν. Ωστόσο την απόφαση αυτή πολλοί την είδαν ως μια «χείρα βοηθείας» στις πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix ή το Amazon Prime.

«Καθώς αυτή η χρονιά παραμένει επηρεασμένη από την πανδημία, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη 49η τελετή απονομής των Όσκαρ θα είναι τα ίδια με εκείνα της 93ης τελετής», ανακοίνωσε η Ακαδημία.

Οι ταινίες που θέλουν να διαγωνιστούν, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

πηγη