Αλ. Τσίπρας: Θρασύδειλος, αμετανόητος και δημαγωγός ο Κ. Μητσοτάκης

Αλ. Τσίπρας: Θρασύδειλος, αμετανόητος και δημαγωγός ο Κ. Μητσοτάκης

Με πολύ επιθετικό ύφος ήρθε η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και στην άρνησή του να απαντήσει σε ερώτηση για τη μείωση χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ

Θρασύδειλο, αμετανόητο αλλά και δειλό χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό, ο οποίος για τρίτη φορά δεν εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερώτησή του για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να να «παγώσει» την εφαρμογή της ρύθμιση για το «κόψιμο» εισαγωγής στην τριτοβάθμια 30.000 μαθητών, στο όνομα της ηρεμίας των οικογενειών τους και της νεότητας, όπως αναστέλλει την αθλιότητα με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σχολιάζοντας τις διαρροές κύκλων του Μαξίμου ότι η απουσία του πρωθυπουργού οφείλεται στην επιθυμία του να μην ταράξει την… ηρεμία των υποψηφίων των Πανελλαδικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως την ταράζει μειώνοντας κατά το 1/3 τις ελπίδες τους να περάσουν στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ταξικό μίσος και μένος για τη νέα γενιά, στην οποίο ο πρώτος επέρριψε τις ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού και την οποία τώρα εξωθεί με τον εργασιακό νόμο «σε απλήρωτες υπερωρίες σε μια ζωή λάστιχο»

«Όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε επισημαίνοντας πως τροπολογία του υπουργείου Παιδείας παρακάμπτει το ίδιο του Σύνταγμα εξισώνοντας αμφιβόλου ποιότητας κολέγια με ΑΕΙ.

«Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου»

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για την επέτειο 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο πρώτος είχε το θράσος να μιλήσει «ως κομματάρχης της δεξιάς με λόγο διχαστικό και ανιστόρητο».

 Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της κυβέρνησής τους σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε «σκοτεινό διάλειμμα» μια κυβέρνηση που αναβάθμισε το κύρος της χώρας, την έβγαλε από τα μνημόνια μετά από οκτώ χρόνια και μείωσε την ανεργία κατά 10 % 

«Μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία ο άνθρωπος που ντύθηκε μακεδονομάχος και πήρε αγκαζέ τη Χρυσή Αυγή, που τιμά στα κρυφά τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον «μεγαλύτερο δημαγωγό και τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου».

 «Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της «εφημερίδας της κυβέρνησης», όπως αποκάλεσε «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο παγώνει η εφαρμογή του νόμου, που πέρασε σε συγκρουσιακό κλίμα για την ίδρυση ειδικού σώματος ασφαλείας μέσα στα ΑΕΙ.

«Γιατί δεν βάζει τη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια, όπως έλεγε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για αστειότητες και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψηφίζει μόνο για λόγους επικοινωνίας νόμους, τους οποίους τελικά δεν μπορεί να εφαρμόσει. 

πηγη