Εργασιακό: Τι αλλάζει στην άδεια για τις μητέρες

Εργασιακό: Τι αλλάζει στην άδεια για τις μητέρες

Στους αδύναμους… αδικημένους του νέου Εργασιακού περιλαμβάνονται και οι μερικώς απασχολούμενοι (που μαζί με την διαλείπουσα εργασία, αποτελούν στο 44% των νέων θέσεων εργασίας).

Εκτός από τους εργαζόμενους στις μεγάλες εταιρείες, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση και ενδεχομένως πετύχουν τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου εργασιακού, πολλές άλλες διατάξεις του νέου Εργασιακού πλήττουν τους πλέον αδυνάτους (μεταξύ των μισθωτών): είτε τους προσωρινά εργαζομένους (και μερικής απασχόλησης), είτε τις νέες μητέρες και τις λεχώνες.

Κοινή επωδός αυτόν των μέτρων είναι οι επιπτώσεις στην Οικογένεια και οι συνέπειες στο Δημογραφικό. Όπως το καθημερινό ωράριο (10ωρο), το οποίο διαμορφώνεται με ατομική σύμβαση, αλλά με τη εξουσία του Διευθυντή Προσωπικού. Κάτι που διαταράσσει τον προγραμματισμό των γονέων με τις αναλογίες των παιδιών.

-Μεταξύ των μέτρων που εισάγει το Εργασιακό Χατζηδάκη-Μητσοτάκη είναι και η διάταξη για 4μηνη άδεια μετά τον τοκετό και στους δύο γονείς (για την μητέρα μετά την άδεια λοχείας). Από αυτή την άδεια μόνο το 50% (οι δύο μήνες) θα είναι με αμοιβή, αλλά το επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα διαμορφώνεται με βάσει τον εισαγωγικό κατώτατο μισθό (650 € μεικτά σήμερα). Αυτό συνεπάγεται ότι ένα γονιός, προκειμένου να κάνει χρήση της νέας «ευχέρειας», αν λαμβάνει 1.000 € καθαρά το μήνα, να συμβιβαστεί να χάσει 2.850 € (4.000 που θα έπαιρνε μείον 1.150 που θα λάβει καθαρά από τον ΟΑΕΔ).

Όμως τα πράγματι παλινδρομούν στην περίπτωση των μητέρων, καθώς ήδη από το 2008 (ν.3655/2008) έχουν καλύτερη αντιμετώπιση. Η μητέρα, μετά την άδεια τοκετού-λοχείας 63 ημερών, δικαιούνταν 6μηνη άδεια με αποδοχές (στο ύψος του βασικού μισθού). Και αυτό ανεξαρτήτως της 30μηνης (2,5 χρόνια) προστασίας της μητρότητας (εργασία με μειωμένη ωράριο).

Με την νέα ρύθμιση Χατζηδάκη και χωρίς να γίνεται αναφορά στο πιο ευνοϊκό καθεστώς για την εργαζόμενη μητέρα, «προσφέρεται» 4μηνη, από 6μηνη άδεια, και… 2μηνη αμοιβή έναντι της υφιστάμενης 6μηνης οικονομικής ενίσχυσης (με τον βασικό μισθό των 650 € που ισχύει σήμερα)!

-Στους αδύναμους… αδικημένους του νέου Εργασιακού περιλαμβάνονται και οι μερικώς απασχολούμενοι (που μαζί με την διαλείπουσα εργασία, αποτελούν στο 44% των νέων θέσεων εργασίας). Με το νέο Εργασιακό προβλέπεται η πρόσθετη εργασία και πέραν του συμφωνηθέντος χρόνου, αλλά όχι συνεχόμενα. Αυτό σημαίνει ότι ένας μισθωτός με παρτ τάιμ απασχόληση θα δουλεύει για 3-4 ώρες το πρωί με ένα κατάστημα και θα προσέρχεται για άλλες 2-3 ώρες το απόγευμα.

-Ο νεοπροσληφθέντες θα εργάζονται για 12 μήνες σαν δόκιμοι (ήδη ισχύει με το α’ μνημόνιο), άρα όταν απολύονται δεν λαμβάνουν αποζημίωση. Με τις νέες διατάξεις, ακόμη και εάν η απόλυση χαρακτηριστεί ως παράνομη από το δικαστήριο (στο όποιο θα προσφύγει ο μισθωτός υποβαλλόμενος σε σημαντικά έξοδα), η επιχείρηση δεν υποχρεούνται να τον επαναπροσλάβει. Ούτε να του προσφέρει πρόσθετη αποζημίωση (χρήματα για ηθική βλάβη), καθώς όπως προείπαμε δεν δικαιούται καν αποζημίωση. Βεβαίως, με το Εργασιακό Χατζηδάκη-Μητσοτάκη οι αλλαγές στο θέμα της επαναπρόσληψης είναι σημαντικές αφού η δικαιοσύνη δεν μπορεί να επέμβει και να θεραπεύσει την αδικία. Αλλά στους νέους, οι οποίοι δύσκολο βρίσκουν μια-κάποια εργασία, η απόλυση γίνεται χωρίς αποζημίωση και χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης…

πηγη