«Όχι» Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Όχι» Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ως λάθος χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ «τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων».

Αντίθετη είναι η Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου στη συζήτηση την παρούσα στιγμή για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, μετά τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει τρεις φορές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές προσκείμενες στην ΚΟ της ΝΔ αναφέρουν ότι μια τέτοια συζήτηση θα ήταν λάθος «τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων» κι δεσμεύονται ότι θα γίνει σε ουδέτερο χρόνο.

Αναλυτικά:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας.

Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ, όπως ζητάει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο».

πηγη