«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για ντεφιλέ του οίκου Dior σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Σούνιο

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για ντεφιλέ του οίκου Dior σε Ακρόπολη, Ηρώδειο, Σούνιο

Επιστροφή στην Ελλάδα του… 1951 αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δίνοντας το «πράσινο φως» στον οίκο Dior να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το ΚΑΣ, κατά τη χθεσινή του μαραθώνια συνεδρίαση, συμφώνησε να δώσει άδεια στον οίκο μόδας να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις του «Cruise 2022» σε Ακρόπολη, Ηρώδιειο, Αρχαία Αγορά, αρχαία Νεμέα, αλλά και στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. 

Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου -σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την φωτογράφιση του 1951.

Το ΚΑΣ έθεσε αυστηρούς όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.

Ένας από τους όρους του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Μόδα αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού ενημερώνει ότι έλαβε το αίτημα του οίκου μόδας Dior, επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ως ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Το υπουργείο Τουρισμού παραπέμπει μεν στην γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο δεν… κρύβει τη χαρά του για την εκδήλωση αυτή σημειώνοντας ότι «το γεγονός αυτό, δεδομένου ότι θα τύχει διεθνούς παρουσίασης από μεγάλα ΜΜΕ, θα συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και στην ενίσχυση του τουρισμού».

πηγη