Βουλγαρία: Διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των υποκλοπών

Βουλγαρία: Διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των υποκλοπών

Πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, για να διαμαρτυρηθούν κατά των, σύμφωνα με τα λόγια τους, παράνομων υποκλοπών στο κράτος, μετέδωσε ο ρεπόρτερ μας Νικολάι Χρίστοφ. Στην περιοχή έχει ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία. «Εδώ σας λέω ότι αυτό είναι «εργοστάσιο» παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης με τον πιο βίαιο τρόπο δυσφημιστικών στοιχείων, με τα οποία αντικαθίσταται η ψήφος των πολιτών», είπε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης Ρόσεν Μιλένοφ, πρώην υπάλληλος της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Οι διαμαρτυρόμενοι επιμένουν για κατάσχεση των εξυπηρετητών της δομής και έλεγχο της δραστηριότητάς της.

Σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν επέτρεψε την παρακολούθηση ούτε του πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης Στέφαν Γιάνεφ, ούτε άλλων πολιτικών, που αναφέρονται στα ΜΜΕ.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Boyko Raskov, την Παρασκευή σε συνέντευξη του στη NOVA TV, δήλωσε ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Stefan YanevΣτέφαν ήταν μεταξύ των πολιτικών που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Η Εισαγγελία της Σόφιας διέταξε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίας περί παρακολούθησης πολιτικών. Την σχετική έρευνα πρέπει να πραγματοποιήσει το Εθνικό Γραφείο Ελέγχου Ειδικών Πληροφοριών.

Μιλώντας στο πρόγραμμα Horizont του Βουλγαρικού Ραδιοφώνου, ο Boyko Raskov σχολίασε ότι τον εξέπληξε το γεγονός ότι η Εισαγγελία ανέθεσε την επιθεώρηση στο Εθνικό Γραφείο Ελέγχου Ειδικών Πληροφοριών. Ο Raskov, ο οποίος ήταν ο πρώτος επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, υπενθύμισε ότι οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται μόνο μετά από καταγγελίες, αυτεπάγγελτα και σε περιπτώσεις που διαβιβαστούν στην υπηρεσία έγγραφα από άλλα θεσμικά όργανα.

By Bulgarian Newsroom / Published on: May 25, 2021

πηγη: /ibna