Αιχμηρή δήλωση της Σ. Αναγνωστοπούλου για την «εθελόδουλη» στάση της Λ. Μενδώνη

Αιχμηρή δήλωση της Σ. Αναγνωστοπούλου για την «εθελόδουλη» στάση της Λ. Μενδώνη

«Καρφιά» προς την υπουργό Πολιτισμού από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «με επίσημο προσκεκλημένο τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη».

Με τη σκόνη από τις απαξιωτικές δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη για θεσμούς και σύμβολα αυτής της χώρας να μην έχει κατακάτσει ακόμα «η υπουργός για όλες τις δουλειές, η υπουργός Πολιτισμού της χώρας τέλεσε –σύμφωνα με δημοσιεύματα-  τα εγκαίνια του Μουσείου, με επίσημο προσκεκλημένο τον εφοπλιστή. Τον ίδιο άνθρωπο που έχει »διαπρέψει» και στον Πολιτισμό:  εναντίον του  έχει στοιχειοθετηθεί φάκελος για παράνομη ανέλκυση ενάλιων αρχαιοτήτων από τον βυθό των Αντικυθήρων», σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η υπουργός Πολιτισμού, «στην ηχηρή σιωπή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την προσβολή της χώρας από τον εφοπλιστή, απάντησε με μια ηχηρότατη κίνηση:  με τον πιο  εθελόδουλο αλλά και κυνικό τρόπο έσπευσε να βροντοφωνάξει ότι οι σχέσεις κυβέρνησης –»εθνικού ευεργέτη» δεν έχουν διαρραγεί. Προφανώς και δεν αυτενεργεί. Είναι γνωστό πλέον ότι η κ. Μενδώνη επιτελεί το ρόλο που της έχει ανατεθεί από το Μαξίμου με φανατική συνέπεια. Οι »δουλειές» να γίνονται, και …. ποιος ενδιαφέρεται για σημαίες, θεσμούς, και άλλα τέτοια;», συνεχίζει στην αιχμηρή δήλωση της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδοκιμάζοντας τη στάση της υπουργού.

«Η πολιτισμική κληρονομιά λοιπόν αυτής της χώρας, τα εμβληματικά της μνημεία, ο πολιτισμός γενικότερα,  βρίσκονται στο έλεος και τον κυνισμό μιας υπουργού που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μία υπουργό που σε »τυχαία» συνάντηση, αφήνει να διαρρέουν κατασκευασμένοι διάλογοι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να σέβεται ούτε τον δικό της θεσμικό ρόλο ούτε του κ. Τσίπρα; Τι να περιμένει; Ότι θα υπερασπιστεί τον ηθικό, συμβολικό και θεσμικό πολιτισμό αυτής της χώρας; Άλλωστε σε ποιον λογοδοτεί;. Σίγουρα όχι στον ελληνικό λαό», καταλήγει η Σ. Αναγνωστοπούλου.

πηγη