Αφωνία Μαξίμου: Γιατί οι δηλώσεις Λασκαρίδη και η αμηχανία Πλακιωτάκη δεν θα σχολιαστούν

Παρά το γάντι που επισήμως πετά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη δεν θα σχολιαστούν από το Μαξίμου, όπως επισημαίνεται στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η φρασεολογία του κ. Λασκαρίδη στο ντοκυμαντέρ Black Trail  ότι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό. Μπορούν να χ@@@@ν τον Πρωθυπουργό», και το σάστισμα του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη όταν οι πορτογάλοι δημοσιογράφοι του έδειξαν την επίμαχη αποστροφή, πρόσθεσαν μια ακόμη κρίση προς διαχείριση στην Κυβέρνηση, που επιλέγει να την περάσει χωρίς σχολιασμό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

  • Η αντιπολίτευση βγήκε στα κάγκελα κάνοντας λόγο για απαξιωτική φρασεολογία του εφοπλιστή, που δείχνει ασέβεια προς τους θεσμούς, και γι’ αυτό στοχοποιούν τον υπουργό Ναυτιλίας ότι δεν έδειξε αντανακλαστικά. Μάλιστα πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν με αναρτήσεις τους στο twitter ότι θα κάνουν σημαία το θέμα στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους απέναντι στους γαλάζιους βουλευτές.

Ο Πάνος Λασκαρίδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας. Μάλιστα υποστηρίζει ότι τα αποσπάσματα διέρρευσαν από «διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας» καταλήγει.

Η ομάδα του ερευνητικού δικτύου δημοσιογράφων Reporters United που συνεργάστηκε στην δημιουργία του επίμαχου ντοκιμαντέρ για τη ναυτιλία, διευκρίνισε ότι η συνέντευξη του εφοπλιστή Λασκαρίδη δόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020 και μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου, μαγνητοσκοπήθηκε η συνέντευξη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του αρμόδιου τομεάρχη κ. Σαντορινιού έκανε λόγο για ντροπιαστική για τη χώρα, αμηχανία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

  • «Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου» πρόσθεσε το ΚΚΕ . Το ΜΕΡΑ25 επισήμανε ότι «είναι χαρακτηριστικά της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, όπου η ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία ανθεί».

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης έχει τον τελευταίο διάστημα προχωρήσει σε σειρά δωρεών προς τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όπως η δωρεά πλοίων γενικής υποστήριξης (ΑΤΛΑΣ και ΗΡΑΚΛΗΣ), είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών τύπου “S”,  δωρεά του πλοίου “Κύκνος” για τις ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και συνδρομή στην αποκατάσταση του ιστορικού θωρηκτού “Αβέρωφ”. Mετέχει επίσης στην μετοχική σύνθεση της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

πηγη