Υποχρεωτική καραντίνα για όποιον φθάνει σε γερμανικό αεροδρόμιο από την Μ. Βρετανία

Υποχρεωτική καραντίνα για όποιον φθάνει σε γερμανικό αεροδρόμιο από την Μ. Βρετανία

Στις περιοχές «παραλλαγών» του κορονοϊού κατέταξε το Ινστιτούτο «Ρόμπερτς Κοχ» την Μ. Βρετανία και πλέον θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για όποιον φθάνει σε γερμανικό αεροδρόμιο. 

Στην κατηγορία των περιοχών «παραλλαγών» του βασικού στελέχους του κορονοϊού συμπεριέλαβε πριν από λίγη ώρα τη Μεγάλη Βρετανία το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», λόγω της έξαρσης της «ινδικής» παραλλαγής B.1.617 που διαπιστώνεται στη χώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα ότι όσοι φθάνουν στην Γερμανία από «περιοχή παραλλαγών», πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβαση, αλλά και να μείνουν σε αυστηρή καραντίνα επί 14 ημέρες, ενώ δεν τους δίδεται η δυνατότητα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό τεστ. Ενδεχόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποθεραπείας από την Covid-19 δεν λαμβάνεται υπ’όψιν.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε με ασφάλεια. Σε αυτή τη σημαντική φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας, η είσοδος προβληματικών μεταλλάξεων στη χώρα πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

πηγη