Συνέδριο για τη συμβολή του Καποδίστρια στην εκπαίδευση

Συνέδριο για τη συμβολή του Καποδίστρια στην εκπαίδευση

Tιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το New York College οργανώνει την Τετάρτη 26 Μαΐου (17.00-20.00) διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην ηθική και την εκπαίδευση».

Στο συνέδριο θα μιλήσουν:

→ Ναταλία Καποδίστρια, τελευταία απόγονος της οικογένειας Καποδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης, με θέμα: «Ο άνθρωπος Ιωάννης Καποδίστριας: καταγωγή και προσωπικότητα.

→ Δημήτριος Φωτεινός, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Αναλυτικών Προγραμμάτων, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ: «Καποδίστριας και εκπαίδευση: γιατί τώρα; Μια προσέγγιση στην εκπαιδευτική πολιτική».

→ Θεοδόσιος Πελεγρίνης, Καθηγητής Φιλοσοφίας και πρ. Πρύτανης, ΕΚΠΑ: «Περί του μεταρρυθμιστικού έργου του Ιωάννου Καποδίστρια στο εκπαιδευτικό σύστημα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους».

→ Κωνσταντίνος Νιάρχος, Καθηγητής Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ: «Διαλεκτική της Ηθικής και Πολιτικής του Πλάτωνος και του Σωκράτους στο εργο του Καποδίστρια».

→ Ανδρέας Κούκος, Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος Δ.Σ. Εαιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας: «Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην παιδεία και την εκπαίδευση των Ελλήνων».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Cooridnator New York College.

Δωρεάν συμμετοχή.

⇒ Πληροφορίες-εγγραφές