Οργή για την απαράδεκτη δήλωση Λοβέρδου-Συγγνώμη ή διαγραφή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οργή για την απαράδεκτη δήλωση Λοβέρδου-Συγγνώμη ή διαγραφή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ορυμαγδός αντιδράσεων για την ομιλία του βουλευτή για τη συνεπιμέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την ηγεσία της Ν.Δ. να πάρει θέση. Τι απαντά ο Γιάννης Λοβέρδος.

Απίστευτο κι όμως… νεοδημοκρατικό. Ο Γιάννης Λοβέρδος προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση από το βήμα της βουλής, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Συγγνώμη από τον βουλευτή της Ν.Δ. ή διαγραφή του από το κόμμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής, κατά την τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως εάν ένας σύζυγος κακοποιεί ή ασκεί βία στην γυναίκα του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός πατέρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η φριχτή τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου έφερε ορυμαγδό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης καλεί την ηγεσία της Ν.Δ. να πάρει θέση και είτε να αναγκάσει τον βουλευτή να ανακαλέσει εντός κοινοβουλίου τη δήλωσή του είτε να τον διαγράψει.

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να κινήσει τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό της Βολής διαδικασίες.

Ή ο κ. Λοβέρδος ζητάει συγγνώμη για τη φριχτή δήλωσή του ή η ΝΔ τον διαγράφει άμεσα

Ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να ανεβαίνει σε αυτό το βήμα, το θεσμικά και ιστορικά θα έλεγε κανείς ιερό βήμα, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλος της ΝΔ και να διατυπώνει την άποψη ότι είναι δυνατόν να είναι ανεκτό και συμβατό να είναι κάποιος καλός πατέρας την ώρα που ξυλοφορτώνει και κακοποιεί τη γυναίκα του, τη μητέρα του παιδιού.

Είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε;

Και όμως είναι δυνατόν.

Το έκανε ο βουλευτής της ΝΔ ο κ. Γιάννης Λοβέρδος.

Και περιμέναμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης τα κοινωνικά, τα ανθρώπινα- ούτε τα πολιτικά, ούτε τα δημοκρατικά- τα κοινωνικά και ανθρώπινα αντανακλαστικά του κ. Υπουργού, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, της ΝΔ, της ηγεσίας της να ενεργοποιηθούν, να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψουν.

Κι εσείς σιωπάτε.

Την ώρα που ο ΟΗΕ σας έχει στείλει επιστολή και σας καταγγέλλει ειδικά για αυτή τη συσχέτιση του νομοσχεδίου σας κ. Τσιάρα, με τους φόβους που υπάρχουν ότι θα ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, κακοποιητικές συμπεριφορές, συμπεριφορές  ενδοοικογενειακής βίας, εσείς μπροστά σας τα έχετε, τα ακούτε και μη αντιδρώντας μας δίνετε το δικαίωμα να πούμε ότι τα ανέχεστε;

Κύριε Τσιάρα, πια το θέμα δεν είναι δικό σας.

Πια το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσει τον κ. Λοβέρδο να έρθει στο κοινοβούλιο, να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, τη φριχτή δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, από τα παιδιά, τους γονείς που τον άκουσαν να ξεστομίζει αυτές τις βαρύτατες φράσεις ή θα πρέπει η ΝΔ να τον διαγράψει.

Σε διαφορετική περίπτωση κ. Πρόεδρε εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως εάν ο κ. Λοβέρδος δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και αν η ΝΔ σε δεύτερο χρόνο, εφόσον δεν κάνει το πρώτο, δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, διότι δεν είναι δυνατόν, είναι βέβαιο αυτό, κανείς, και βουλεύτριες και βουλευτές της ίδιας της ΝΔ, πόσο μάλλον των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ανεχτεί μια τέτοια τοποθέτηση, μια τέτοια αντίληψη, μια νέα νοοτροπία. Που αν είναι για τον κ. Υπουργό συμβατή με το σ/ν δεν μπορεί να είναι για μας, δεν μπορεί να είναι για την ελληνική κοινωνία.

Η αποκρουστική δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. 

Η απάντηση Λοβέρδου

Ο ίδιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στην κριτική που δέχεται βλέποντας «συριζοστρολ» και «κανιβαλισμό» και υποστηρίζοντας ότι απομονώθηκε μια φράση του.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3R3ZWV0X2VtYmVkX2NsaWNrYWJpbGl0eV8xMjEwMiI6eyJidWNrZXQiOiJjb250cm9sIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1395383193738649603&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fpolitiki%2Fboyli%2F294830_orgi-gia-tin-aparadekti-dilosi-loberdoy-syggnomi-i-diagrafi-zita-o-syriza&sessionId=7b373947e47e7b550b13a4a5a2346d7a36ce8c1d&theme=light&widgetsVersion=82e1070%3A1619632193066&width=550px

πηγη