Πρόεδρος πυροσβεστών: Απειλή η διαταγή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ

Πρόεδρος πυροσβεστών: Απειλή η διαταγή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ

«Μας ενοχλεί η απειλή, η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Την απορία, αλλά και την ενόχληση των μελών της ΕΜΑΚ για την απόφαση που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σήμερα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Μας ενοχλεί η απειλή, είναι απορημένοι οι συνάδελφοι, δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Χαρακτήρισε ως λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι «μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα». Πρόσθεσε ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα».

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα της πυροσβεστικής απάντησε ότι «όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό, αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση «βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι».

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».https://player.vimeo.com/video/552264877?app_id=122963

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι υποχρεωτικός από χθες.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2», έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Δ. Κολoκούρης.

Στο έγγραφο τονίζεται πως, μετά από την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής, στις ΕΚΑΜ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό.

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πραγματοποιήσουν έως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

πηγη