Ακόμα μία τριμερής για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ακόμα μία τριμερής για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Σήμερα πραγματοποιείται ακόμα μία τριμερής συνάντηση για το πράσινο πιστοποιητικό, που στόχο έχει να επιτρέψει την επανέναρξη των απρόσκοπτων ταξιδιών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σχετικά σχέδια μπορεί να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο να τεθούν σε λειτουργία, εάν οι διαπραγματεύσεις για το επίμαχο διαβατήριο ολοκληρωθούν σήμερα μεταξύ της Επιτροπής, των κυβερνήσεων των κρατών – μελών και των ευρωπαίων νομοθετών.

Αυτό θα αποτελούσε «ευλογία» για οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει ήδη τη δική της εκδοχή, ζητώντας από τους επισκέπτες ένα αρνητικό τεστ Covid-19 ή απόδειξη εμβολιασμού πριν από την είσοδο στη χώρα ή το ταξίδι σε περιοχές και νησιά.

Μια συμφωνία στο λεγόμενο τριμερή διάλογο θα ανοίξει το δρόμο για τους διπλωμάτες της ΕΕ. .να υπογράψουν το σχέδιο αργότερα αυτή την εβδομάδα και, τελικά, για τους ηγέτες της Ένωσης να δώσουν την ευλογία τους, ώστε το πάσο να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Ιουνίου.

Οι ηγέτες αναμένεται να χαιρετίσουν τις εξελίξεις στη δήλωση της συνόδου κορυφής τους την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων που έχει δει το Bloomberg, γεγονός που υποδηλώνει ότι ακόμη και χωρίς συμφωνία σήμερα μια συμφωνία η επανέναρξη των ταξιδιών είναι ίσως απλώς θέμα χρόνου.

ΠΗΓΗ