Άδωνις προς εμπόρους Πάτρας: Να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε

Άδωνις προς εμπόρους Πάτρας: Να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε

Για «κομμουνιστικά μανιφέστα» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή και τα όσα είπε ο γραμματέας του Συλλόγου για το θέμα αυτό.

«Θέλω να συμβουλέψω τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας να αφήσει τα κομμουνιστικά μανιφέστα που άκουσα προηγουμένως και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας» ήταν η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους την περασμένη Κυριακή και τα όσα είπε ο Γραμματέας του Συλλόγου Τάσος Νικολακόπουλος.

«Ξέρουμε καλά ότι δεν λείπουν ούτε οι μέρες, αλλά ούτε οι ώρες από τον κόσμο να ψωνίσει» είπε ο κ. Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό που λείπει είναι η πραγματική στήριξη και η έλλειψη προοπτικής.

«Αγορά και καταστήματα δεν ανοίξανε χθες. Γύρισαν την πλάτη τους στο χθεσινό άνοιγμα της αγοράς αποδεικνύοντας πόσο άστοχο και πόσο εκτός αγοράς είναι το συγκεκριμένο μέτρο. Πλέον ξέρουμε καλά ότι δεν λείπουν ούτε οι μέρες αλλά ούτε οι ώρες από τον κόσμο να ψωνίσει. Παρόλα αυτά τα δικά μας καταστήματα βλέπουμε τώρα έξι μήνες να ανοιγοκλείνουνε και τα κρούσματα δε λένε να πέσουν. Δυστυχώς, υπάρχουν συνάδελφοι που με τις επιλογές αυτές βλέπουν τα καταστήματα τους να εξευτελίζονται, να ταπεινώνονται. Άνθρωποι οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα και βρίσκονται μετά από μνημόνια, κρίση, capital controls ένα βήμα πριν το κλείσιμο με την κρίση του κορονοιού. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής ένα πραγματικό σχέδιο για τη στήριξη του κλάδου μας. Το πιο σημαντικό θεωρώ όμως πως είναι η προοπτική και η έλλειψη προοπτικής αυτή τη στιγμή στους νέους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Νικολακόπουλος και απευθυνόμενος στον υπουργό ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη ρώτησε: «Πείτε μου γιατί ένα νέο ζευγάρι αυτή τη στιγμή να μείνει στον τόπο να κάνει οικογένεια. Για να δουλεύει επταήμερο και δωδεκάωρο; Είναι αυτές οι καλοπληρωμένες δουλειές οι οποίες θέλουμε; Είναι αυτή η ανάπτυξη;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή και παρουσίασε μια άλλη πραγματικότητα, που κατά τον ίδιον ισχύει. «Να πάρουμε τα πραγματικά στοιχεία της Κυριακής. Δεν ξέρω πόσοι δεν άνοιξαν, μάλλον όχι. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνοιξαν» ανέφερε, προσθέτοντας: «Σας διαβεβαιώ ότι η χθεσινή Κυριακή μέρα ήταν εξαιρετικά καλή. Κι εγώ ήμουν ένας από αυτούς που πήγαν να ψωνίσουν, πήγα με τα παιδιά μου».

«Η ιδέα ότι μετά από τόσες μέρες που ήταν κλειστά τα καταστήματα τους δώσαμε την ευκαιρία να δουλέψουν δύο μέρες παραπάνω για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των εβδομάδων της καραντίνας και ότι υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι μου έμποροι που είπαν στα μέλη τους να μην πάνε να καλύψουν με τις δουλειές αυτές δύο μέρες, εμένα με ξεπερνά. Έχω όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες email εμπόρων που μου είπαν “σας ευχαριστώ πολύ που ανοίξαμε αυτή την Κυριακή και την επόμενη”» δήλωσε ακόμα.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Θέλω να συμβουλέψω τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας να αφήσει τα κομμουνιστικά μανιφέστα που άκουσα προηγουμένως και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας».https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-cbfbmhqubck9-sf

ΠΗΓΗ