Γαΐρ, το “μαντρόσκυλο” του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Γαΐρ, το "μαντρόσκυλο" του μπέντζαμιννετανιάχου, Νεφέλη Λυγέρου

Ο πρωτότοκος γιός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέχει παρασάγγας από τα κλασικά τέκνα πολιτικών ηγετών. Αυτά που κάθε τόσο, συνοδεύουν τους γονείς τους σε επίσημες εκδηλώσεις, χαμογελώντας για τις κάμερες, χειροκροτώντας συμβατικά και ανταλλάσσοντας χειραψίες με όποιον βρεθεί στο δρόμο τους, ψελλίζοντας ανούσιες αβρότητες. Ο 29χρονος Γαΐρ Νετανιάχου είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό.

Είναι ο πιο θερμός υπερασπιστής του πατέρα του, παρ’ ότι δεν μιλάει επισήμως για λογαριασμό του. Εξαιρετικά ενεργός στα σόσιαλ μίντια, παρεβρίσκεται σε σημαντικές συναντήσεις, ασκεί δριμύ κατηγορώ στους πολιτικούς αντιπάλους της οικογένειάς του και αυτές τις ημέρες δεν δίστασε να τα βάλει με τον Ταγίπ Ερντογάν. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ για τις επιθέσεις σε Παλαιστίνιους κάνοντας λόγο για «κράτος τρομοκρατίας», ο υιός Νετανιάχου σήκωσε το γάντι.

«Ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε γηγενείς στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού» έγραψε αρχικά στο Twitter. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη την οποία καταλάβατε παράνομα». Δεν σταμάτησε εκεί. «Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εξωστρέφεια του Γαΐρ, ο λόγος του και η κάθε άλλο παρά διακριτική παρουσία του, τον αναδεικνύει σε θέμα στο Ισραήλ και όχι μόνο. Ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε, όταν σύσσωμη η οικογένεια Νετανιάχου ανακρίνονταν για ώρες στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Bezeq (η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη χώρα). Πρόκειται για ένα από τα σκάνδαλα διαφθοράς που κλόνισαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να προώθησε ευνοϊκές ρυθμίσεις, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή κάλυψη του πολιτικού και οικογενειακού βίου του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Walla, ιδιοκτησία της Bezeq.

Το μαντρόσκυλο

Ο γιος του πρωθυπουργού κυριάρχησε στην επικαιρότητα. Εξαπέλυσε επιθέσεις κατά της αστυνομίας, των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης. Όταν τον χαρακτήρισαν “μαντρόσκυλο” του πατέρα του, υποστήριξε ότι είναι και εκείνος θύμα των ίδιων κύκλων που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές αναρχικούς αριστερούς που έχουν ως μοναδικό κίνητρο τη βία. Κατά τη διάρκεια μίας ραδιοφωνικής εκπομπής, σχολιάζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις, είπε περιπαιχτικά: «Τον πατέρα μου τον διασκεδάζει… Είναι σαν ένα είδος ψυχαγωγίας. Του δίνει περισσότερη δύναμη».

πηγη