ΜέΡΑ 25: Μητσοτάκης όπως Όρμπαν και Ερντογάν

ΜέΡΑ 25: Μητσοτάκης όπως Όρμπαν και Ερντογάν

Για συγκέντρωση «υπερεξουσιών στο πρόσωπό του» όπως ο Όρμπαν και ο Ερντογάν, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «το δόγμα «l’ etat c’est moi», συνεχίζεται να εφαρμόζεται από το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να απολαμβάνει πλέον στο πρόσωπο του και την εξουσία, να «περνούν από τα χέρια του» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων για τα μεγάλα δημόσια έργα, μετά την τροπολογία της τελευταίας στιγμής και σε άσχετο νομοσχέδιο, που έφερε ο υπουργός των Υποδομών κ. Καραμανλής, για να «αυτο-υποβαθμιστεί».

Ο πρωθυπουργός, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «που έχει αναθέσει την δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας κιόλας στις δωρεές των ιδιωτών και που ετοιμάζεται να καταργήσει ακόμα και την επιθεώρηση Εργασίας για να την υπαγάγει σε μία νέα, δήθεν ανεξάρτητη αρχή, συγκεντρώνει διαρκώς υπερεξουσίες στο πρόσωπο του, όπως κάνει κάθε «σοβαρό καθεστώς» (Όρμπαν, Ερντογάν κλπ)».

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 θέτει τα ερωτήματα: «αλήθεια ποιους ακριβώς δεν εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό Υποδομών του; Τους υπουργούς του; Την δημόσια διοίκηση; Ή θέλει να έχει λόγο στις αναθέσεις; Ό,τι κι αν ισχύει, είναι εξαιρετικά προβληματικό και όσο συνεχίζει έτσι το ‘επιτελικό κράτος’, μόνο παρακαταθήκη για το μέλλον δεν θα συνιστά κ. Γεραπετρίτη».

πηγη