Ο Σπανάκης δεν λέει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και μιλά μόνο για «γειτονική χώρα»

Ο Σπανάκης δεν λέει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και μιλά μόνο για «γειτονική χώρα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, δεν μπορεί ν’ αναφέρει τη Βόρεια Μακεδονία με το όνομά της. Ο διάλογος από τηλεοπτική εκπομπή είναι απολαυστικός…

Η αλλαγή… πλεύσης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην ονοματοδοσία της Βόρειας Μακεδονίας που εμπεριέχεται σε αυτή είναι γνωστή μετά τη νίκη των εκλογών του 2019.

Φαίνεται, όμως, ότι ορισμένα στελέχη δεν συμμερίζονται την κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου και εξακολουθούν να μην αναφέρουν τη Βόρεια Μακεδονία με το όνομα της, αλλά ως «γειτονική χώρα».

Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Kontra24» στο Kontra Channel. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν αναφερόταν συνεχώς για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της «γειτονικής χώρας» και ρωτήθηκε επανειλημμένα να πει ποια είναι η «γειτονική χώρα» που αναφέρει, αλλά δεν είπε ποτέ, προκαλώντας φυσικά το γέλιο στο τηλεοπτικό πάνελ και πολύ περισσότερο στα social media που τις τελευταίες ώρες το σχετικό απόσπασμα έχει γίνει viral.

πηγη