Τσίπρας: Η ανάκαμψη δεν πρέπει να αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Τσίπρας: Η ανάκαμψη δεν πρέπει να αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Ταμείο Ανάκαμψης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνοδευτεί με επιπλέον μεταβατικές δράσεις στήριξης ώστε η ανάκαμψη να αφορά όλους και όχι μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Εξέφρασε πάνως την άποψη πως είναι ένα σημαντικό βήμα.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το δημόσιο χρέος παραμένει μεσοπρόθεσμα βιώσιμο, χάρη στην αναδιάρθρωση του Ιουνίου του 2018 αλλά και στην ασφάλεια που προσφέρουν έναντι μελλοντικών κραδασμών τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Tόνισε ωστόσο, πως εγκυμονούν κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από ασθενή και ανομοιογενή οικονομική ανάκαμψη, που θα αφήνει εκτός τη μεγάλη πλειοψηφία της παραγωγικής βάσης της χώρας, δηλαδή τους εργαζόμενους και τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη πρόωρη άρση του συνόλου των προσωρινών – έστω και ανεπαρκών – μέτρων προστασίας, καθώς κάτι τέτοιο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ανάκαμψη.

Τόνισε στο πλαίσιο αυτό, πως η επανεκκίνηση θα πρέπει να συνοδευτεί με μέτρα στήριξης της απασχόλησης και της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να συγκρατηθούν απολύσεις, λουκέτα και να μην αφήσει η πανδημία νέα μακροχρόνια τραύματα στην ελληνική οικονομία.

«Καρφί» Βαρουφάκη

«Ακόμα και τώρα. Έξι χρόνια μετά, θλίβομαι να βλέπω τον τ. σύντροφο να νομιμοποιεί αυτόν τον αστοιχείωτο δικαστικό κλητήρα της τρόικας απευθύνοντάς του τον λόγο». Αυτό αναφέρει σε σχόλιό του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης , σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

πηγη