Τέλος lockdown και SMS: Όλα τα νέα μέτρα

Αλλάζουν όλα με την άρση του lockdown. Τα έξι νέα μέτρα.

Την Παρασκευή εγκαινιάζεται και επισήμως μία καινούρια περίοδος για τη χώρα, με νέα μέτρα, η οποία θα προσομοιάζει αρκετά με την προ lockdown πραγματικότητα, χωρίς όμως να είναι ίδια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται ήδη για τις ανακοινώσεις, τις οποίες θα κάνει πιθανότατα σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Ακης Σκέρτσος. Νωρίτερα, το πρωί, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία στην πραγματικότητα θα επικυρώσει τις κυβερνητικές προτάσεις που έχει ήδη στα χέρια της.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, οι προτάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προς την Επιτροπή, περιλαμβάνουν τα εξής:

– Την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου. στην ηπειρωτική Ελλάδα οι μετακινήσεις για τους Έλληνες πολίτες θα είναι ελεύθερες, με αυστηρή σύσταση για self-test ή μοριακό test 72 ωρών.

-Για τις ακτοπλοϊκές και τις αεροπορικές συνδέσεις προς τα νησιά, θα απαιτείται υποχρεωτικά self-test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (δύο δόσεις). Και αυτό, καθώς οι δομές υγείας στα νησιά είναι πολύ πιο ευάλωτες απ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

– Την κατάργηση, από την ίδια μέρα, της αποστολής γραπτών μηνυμάτων στο 13033 και στο 13032, καθώς είναι πλέον σαφές ότι τέτοιου είδους περιορισμοί δεν εξυπηρετούν την παρούσα χρονική συγκυρία και την ανάγκη και για επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ με την έλευση των πρώτων τουριστών δεν μπορεί να υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

– Την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ή μιάμιση ώρα , δηλαδή έως τα μεσάνυχτα ή τις 12.30. Αυτό σημαίνει ότι θα επιμηκυνθεί και η ώρα λειτουργίας της εστίασης.

– Την παράταση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου.

– Την ελεύθερη μετάβαση των καταναλωτών σε όλα τα καταστήματα χωρίς click away και click inside, είτε από τις 14, είτε 10 μέρες αργότερα, από τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εισηγηθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 24 Μαΐου και όχι μόνο για τους εμβολιασμενους, αλλά με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, πάντως, αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

πηγη