Νέα μέτρα: Μετακίνηση εκτός νομού από 14/5, καταργούνται τα SMS

Νέα μέτρα: Μετακίνηση εκτός νομού από 14/5, καταργούνται τα SMS

Τέλος τα SMS στο 13033 και το 13032 ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αναλυτικά, όλα τα νέα μέτρα που θα είναι σε εφαρμογή.

Τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032, απελευθέρωση μετακίνησης εκτός νομού και νέα μέτρα, ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για άρση του lockdown και των περιορισμών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μπαίνει τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032 από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ενώ το τελευταίο γραπτό μήνυμα τους γνωστούς πενταψήφιους αριθμούς το στέλνουμε μέχρι και αύριο Πέμπτη (13/5).

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, ενώ θα αγοράζουμε από τα καταστήματα χωρίς click away και click inside, τα οποία καταργούνται.

Παράλληλα, από Παρασκευή όπου θα μπουν σε εφαρμογή όλα τα νέα μέτρα, απελευθερώνεται η μετακίνηση εκτός νομού για τους Έλληνες πολίτες. Παρόλα αυτά, θα είναι ελεύθερη μόνο για την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ για τα νησιά θα γίνεται με αυστηρή σύσταση για self test ή μοριακό test 72 ωρών.

sms metakinhsh nea metra 12 5 2021

Έτσι, θα επιτρέπονται οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις προς τα νησιά, ενώ θα απαιτείται υποχρεωτικά self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (δύο δόσεις). Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται γιατί οι δομές υγείας στα νησιά είναι πολύ πιο ευάλωτες απ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθούν όλα τα νέα μέτρα:

πηγη