Ελλάδα: Συνάντηση Μητσοτάκη Jansa

Ελλάδα: Συνάντηση Μητσοτάκη Jansa

Η Ελλάδα και η Σλοβενία ​​υποστηρίζουν και οι δύο την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού, καθώς είναι ένα ευέλικτο μέτρο και μπορούν εφαρμόσουν όλες τις χώρες μέλη, ανέφεραν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κυριάκος Μητσοτάκης και Janez Jansa στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης των δυο ανδρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπου και οι δύο είναι μέλη. Είπε επίσης ότι «η διμερής μας συνεργασία αναπτύσσεται δυναμικά» και θα αναπτυχθεί περαιτέρω με την επέκταση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Όταν η Σλοβενία ​​αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Πορτογαλία τον Ιούλιο, «θα επιταχύνει αυτήν τη δυναμική ανάπτυξη», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Jansa εξέφρασε την εκτίμησή του για το γεγονός ότι ήταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο Μέγαρο και είπε ότι η Ελλάδα και η Σλοβενία ​​έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. «Μοιραζόμαστε κοινές προσεγγίσεις», είπε, και συνεχάρη τον Έλληνα ομόλογό του για τον επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην προσπάθεια ένταξης της Σλοβενίας στο MED7 και υπογράμμισε ότι αν και η ακτογραμμή της χώρας του είναι μικρή, ο ρόλος της είναι μεγάλος. Ο Jansa αποκάλυψε επίσης ότι η Προεδρία της Σλοβενίας θα επικεντρωθεί στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να «εκπληρώσει ένα παλιό όραμα για μια ελεύθερη και ειρηνική Ευρώπη»./ibna

Πηγή: ΑΜΝΑ

πηγη